Ритуал лунно къпане при Пълнолуние

  • 23 февруари 2024 09:39

  • 5380
  • 0
Ритуал лунно къпане при Пълнолуние
©

Тъй като ще имаме Пълнолуние, нека ви припомня още един магически ритуал. Този път с помощта на Луната ще повишим нашето здраве, жизненост, младост, а същевременно красота и привлекателност.

Ритуалът е по-скоро за жени: Луната е женското начало. Но по отношение на здравето, правилния метаболизъм и по отношение на красотата и младостта, мъжете също могат да го използват.

Всеки е чувал за нощно плуване под лъчите на Луната. И мнозина биха си мечтали за това. Разбира се, идеалната ситуация е да плувате по лунната пътека през топлото лято.

Не винаги е лято обаче и не винаги имаме под ръка чист и безопасен водоем, а Пълнолуние имаме всеки месец!

Ритуалът лунно къпане се извършва най-добре на тъмно, за предпочитане по-близо до полунощ.

По-добре е да не ядете нищо поне няколко часа преди началото. Можете да пиете вода или мляко. В идеалния случай, ако можете направете си ден на гладуване, премахнете месото и като цяло намалете количеството храна.

Постарайте се да намалите комуникацията през деня, особено избягвайте всякакви спорове и кавги. Тишината е за предпочитане. Никой не бива да ви безпокои по време на ритуала.

Вземете предварително душ или вана преди да започнете. Особено добре е да прибавите морска сол, също можете да добавите масло от жасмин, лайка, смирна, друго лунно растение, листенца от бяла роза. Ако нямате вана, натрийте цялото тяло с морска сол (или каквато имате на разположение). После, ако имате възможност в кофа с вода капнете няколко капки от горните етерични масла или отвари и се полейте. Това не е задължително, но е за предпочитане.

Самият ритуал е добре да извършвате голи, със спусната коса. Ако условията не позволяват да сте голи в къщи, тогава се увийте в нещо чисто и бяло.

Може да опушите с тамян от лавандула или градински чай стаята, да запалите свещ. Застанете до прозорец. Добре е, ако през него се вижда как грее пълната Луна, но ако не се вижда, представяйте си я мислено.

Потопете се в този лунен поток. Завъртете се няколко пъти около себе си. Разтърсете косата си под лунната светлина, напълнете дланите си с тази светлина и „измийте“ лицето си. Можете да изложите всяка страна към Луната. Нежно „втрийте“ лунна светлина в лицето си, в косата си, на всички места, които искате да изпълните със сила и красота. И директно усетете как влиза в кожата, разпространява се през съдовете и клетките. Ако имате здравословни проблеми, представете си как светлината навлиза в болния орган, например в гръбначния стълб. Или изглажда бръчките на лицето, лекува рани.

Лунната светлина ви променя. Плувайте в нея колкото искате, но 20-30 минути са достатъчни. Танцувайте, въртете се, размахвайте ръце. Къпете се във вълшебния поток, който ви изпълва със силата си. Радвайте се!

Когато се изпълните целите с него, просто застанете неподвижно във въображаемата или реалната светлина на Луната. Успокойте се. Благодарете на Луната за здравето, красотата и младостта. Бъдете искрено благодарни за енергията, която току-що ви е дадена.

Отново вдишайте лунната светлина.

След ритуала е добре да говорите по-малко. Още по-добре е веднага да си легнете. Обърнете внимание на сънищата си. На сутринта ще се чувствате различно. А външният ефект се постига приблизително до края на следващия ден.

Както ефектът на външния вид, така и ефектът за подобряване на здравето продължават от около две седмици до три месеца. Зависи от начина ви на живот, състоянието на тялото ви и силата, която влагате в ритуала.

Но при редовна употреба (при всяко пълнолуние) много хронични заболявания стабилно се облекчават, общото състояние и външен вид се подобряват. И в същото време вашата привлекателност в очите на другите се увеличава.

Между другото, този ритуал също е много добър за успокояване на нервите и лекуване на морала.

Пълнолунието е на 24 февруари в 14:32ч в знак Дева. Този ритуал може да се прави, както на самото пълнолуние, така и 2-3 дена преди и след пълнолунието.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5380 0

Свързани новини

Водещи новини