Пълнолуние в Овен

  • 29 септември 2023 09:30

  • 3373
  • 0
Пълнолуние в Овен
© Pixabay

На 29 септември в 12:57ч се случва Пълнолуние в знак Овен. Повратната точка на лунния цикъл е пълнолунието. По време на тази фаза Слънцето напълно осветява видимата от нас част на Луната. По време на това небесно събитие ставаме по-чувствителни, нашите желания и потиснати чувства са по-интензивни. Склонни сме да действаме прибързано и импулсивно.

Пълнолунието в Овен изпълва живота ни с енергия, движи го в една или друга посока, дори ни насърчава да излезем от състоянието на безсилие или пасивност и да живеем по-страстно. Пълнолунието в Овен ни насърчава да се грижим за нуждите си, да изразяваме себе си ясно и открито. То ще ни даде възможност да изясним много ситуации; ще ни тласне към решения, които все още не сме взели; ще ни предложи този тласък да утвърдим вътрешния си огън, вместо да приемаме компромиси.

Пълнолунието носи напрежение, така че няколко дни преди и след небесното събитие могат да бъдат натоварени. Тъй като Овен е свързан с главата и всичко по нея, може да зачестят главоболия и мигренозните пристъпи.

Асцендентът на Пълнолунието за България е в 10-я градус на Стрелец, почти в съвпад с неподвижната звезда Антарес.  Тази звезда е с разрушителна природа, а управителят на Асцендента Юпитер е ретрограден в момента.

Квадратурата на Венера с Уран, носи силни емоции и вълнения. Може да ви накара да пърхате като екзотична пеперуда. Отварят се възможности за лесно влюбване и любов от пръв поглед. Човек може да загуби ума си в любовната авантюра. Възможни са също неочаквани ситуации, неочаквани материални загуби, така че бъдете предпазливи.

Пълнолунието в Овен е по-важно за знаците на кардиналния кръст (Овен, Рак, Везни и Козирог), също така и тези, които имат лични планети, Асцендент в тези знаци.

Прекарайте време в творческа дейност, слушане на музика, медитация или свързване със същността на вашата душа по всеки начин, който ви подхожда. Добре е да погледате пламъка на запалена свещ - той е в състояние да ви изпълни със сила и енергия.

Лунен ритуал по Пълнолуние

Подгответе си свещено и уединено пространство. Набавете си химикал и хартия, кибрит или запалка, огнеупорна купа.

Можете да започнете ритуала, като използвате чрез арома  лампа или по друг начин етерично масло от бяла ела, лавандула, салвия или тамян в пространството, където се намирате. Визуализирайте как лунната светлина създава ярък, топъл кръг около вас и как ви обгръща. Останете известно време така. Сега изберете чувство, спомен или аспект от себе си, от който искате да се откажете, и го напишете на листа хартия. Например:

„Освобождавам се от чувството си за вина.“ Ако трябва може да напишете повече неща, да се освободите от всички тези емоционални токсини.

Когато сте готови, сгънете листа хартия, поставете го в купата и го изгорете. Гледайте как се превръща в пепел. Кажете „благодаря“. Можете да разпръснете пепелта в течаща вода или да я заровите навън.

Когато сте готови, поставете едната ръка на сърцето си, друга в скута си и кажете „готово е“. 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3373 0

Свързани новини

Водещи новини