Пълнолуние и лунно затъмнение в Телец - сериозен кармичен изпит

  • 27 октомври 2023 11:05

  • 17756
  • 0
Пълнолуние и лунно затъмнение в Телец - сериозен кармичен изпит
© pixabay

На 28 октомври имаме Пълнолуние в 23:24ч в знак Телец, последвано от частично лунно затъмнение. Важно е да отбележим, че слънчевото затъмнение винаги се отразява във външния ни живот, върху събитията, които ни се случват, а лунното затъмнение винаги се фокусира върху нашия вътрешен живот, върху психичните процеси, всичко което е успяло да се натрупа в дълбините на душата ни, поради което лунните затъмнения често са по-трудни за преживяване от слънчевите затъмнения.

Лунното затъмнение също е пълнолуние, което се случва близо до лунните възли. Това са точките на пресичане на лунната орбита с равнината на еклиптиката. Лунните възли са отговорни за нашата минала и бъдеща карма, и следователно такова пълнолуние с лунно затъмнение е винаги многократно засилено влияние. При това пълнолуние и затъмнение, Луната ще бъде в съвпад със Северния кармичен възел и този възел е отговорен за бъдещата ни карма. Следователно, можем веднага да кажем, че това затъмнение съдържа голям потенциал за развитие на растеж. Прогрес. И като вземем предвид веднага какви енергии ще работят през периодът на това лунно затъмнение, колко планети взаимодействат с оста Телец/Скорпион в този период, тогава можем да кажем, че в него има пробивен експлозивен потенциал. И този потенциал ще се разгърне през следващите месеци след началото на затъмнението. По време на това затъмнение се формират големи групи от планети около Луната в Телец от една страна, и Слънцето в Скорпион от друга страна, които ще се противопоставят един на друг. Формират се 2 мощни силови центъра с противоположни стремежи. Единият център - секцията с планетите около Луната – Уран, Юпитер, Бялата Луна и Северен кармичен възел и 2-ри силов център в Скорпион - също мощна група от планети, в която участват Слънцето, Меркурий, Марс, Прозерпина и Южният кармичен възел. Опозицията на тези центрове вече ни подсказва, че много е готово да избухне под формата на някакъв вид експлозия, освобождаване на концентрация на негативното напрежение по време на затъмнението, възможен емоционален дискомфорт, нервност и повишена тревожност.

За някои това ще бъдат месеци на пропадане в бездната, а за други, напротив, извисявайки се до невероятни висоти, всичко ще зависи от това с какво настроение, с какъв багаж преминаваме през коридорът на затъмнението сега и как ще преминем пиковата точка на затъмнението. Важно е и с какъв багаж сме дошли до момента на това затъмнение. 

Пълнолуние и полусенчесто лунно затъмнение в Скорпион

Лунното затъмнение започва да работи 15 часа преди самото събитие и неговата мощна енергия е почти в пълна сила. Ще усещаме и 15 часа  след приключването му, така че събитията и новините могат да се окажат много ярки, богати на емоции. Важно е да разберем, че лунното затъмнение на 28 октомври е сериозен кармичен изпит за нас, защото е последното затъмнение по оста Телец/Скорпион.

В продължение на 2 години тази ос беше открита от частично лунно затъмнение още през ноември 2021 г. Тогава въпросите за финансовата сигурност станаха много остри и минаха на дневен ред. Оста Телец /Скорпион в астрологията се нарича Ос на материалните неща, парите и в продължение на 2 години наблюдаваме големи промени в световната икономика, финансите, активно преразпределение на ресурси, опити за промени в териториалната принадлежност, течаха процеси на реорганизация на материалния свят. Всичко това, разбира се, се отрази на живота на всеки от нас; промениха се личните ни материални интереси и ценности. И сега дойде времето за последното затъмнение по тази ос. Сега ще положим своеобразен изпит в сферите, за които отговарят Телец и Скорпион.

Следващи затъмнения в рамките на 2 години ще се случат по оста Овен/Везни и с този преход се сменят темите на кармичните ни програми. Следващите 2 години на преден план излиза темата за взаимоотношенията – междуличностни и международни.

Лунното затъмнение ни говори от несъзнаваното. Тази фаза на Луната оказва значително влияние върху психиката, реакциите и поведението на хората. Тайните ще излязат на повърхността на съзнанието. По правило това са страхове, потиснати емоции и чувства на разрушителен характер. За мнозина натискът от неизразени чувства, потиснати емоции ще излетят като тапа от шампанско. Всичко, което се е съхранявало години наред на дъното на подсъзнанието, ще бъде изтласкано, ще се появи това, което трябва да бъде убито или трансформирано в друго качество. За някои това е освобождаване на вътрешния демон, да се научат да обичат и ценят себе си, да изразяват емоции и чувства. За други това е раздяла, слагане на край на връзката, обръщане на страницата и започване на живот от нулата. Телецът ще засили ефекта на заземяване и ще принуди всички да слязат от небето на земята.

Пълнолуние в Рак

Енергията на този период може да доведе до напрежение и конфликти, затова е важно да избягвате спорове и да не се поддавате на провокации. Не сключвайте сделки и не поемайте рискове. За да предотвратите възможни усложнения в тези дни, не се препоръчва да се вземат важни решения и да се подписват документи, за да се избегнат недоразумения и грешки Промените в живота, като преместване или започване на нова връзка, е най-добре да се отложат за период, когато енергията е по-благоприятна. Минимизирайте дейностите през тези дни и ги прекарайте в тишина и спокойствие. Важно е да се обградите с приятели, да избягвате негативната енергия, за да поддържате хармония и душевен баланс. По-добре е да не ругаете по това време.

През този период има възможност да се освободите от кармични дългове. Изчистете се от ненужни връзки и вдишайте свежия въздух на промяната. Създайте хармония в семейния си живот и укрепете връзките с близките. Отделете време за развитие на духовността, практикувайте медитация, потопете се в четене на вдъхновяващи текстове. Ангажирайте се с други духовни практики, които могат да донесат дълбока вътрешна трансформация и да повишат вибрациите на душата Ви. Обърнете внимание на грижата за физическото си здраве. Затова следвайте диетата си и отделяйте време за физическа активност. Времето носи със себе си много възможности за личностно израстване и положителни промени. Възползвайте се максимално от тях, за да постигнете хармония и благополучие във всички сфери на живота.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
17756 0

Свързани новини

Водещи новини