От ДСБ искат закриване на спортното министерство

  • 16 август 2012 14:16

  • 712
  • 1
От ДСБ искат закриване на спортното министерство
©

ДСБ настояват да бъде закрито спортното министерство. Това каза на пресконференция в централата на партията Радан Кънев от ръководството. Според тъмно сините Олимпиадата в Лондон е най-лошото българско представяне в спорта за последните 60 години и това е основателна причина за реформиране на спорта.

Хората на Костов са на мнение, че оправданията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за провала в Лондон и "22 годишно безхаберие" са неадекватни. За пример те дават участието на българските олимпийци в Сидни, когато страната ни е била на 17 място в световното класиране с пет златни, шест сребърни и два бронзови медала. Според Кънев това е точно в средата на "безхаберието" .

От ДСБ са убедени, че реформата в областта на спорта трябва да бъде извършвана от държавна агенция. Според тях ГЕРБ трябва да
преустанови с опитите си да премахне държавната собственост върху спортните имоти. Трябва да се приеме нов закон за спорта с нови права и отговорности на федерациите, както и със специални изисквания за техните ръководители и с ясни правомощия и задължения на
Олимпийския комитет, посочи Кънев. Финансовият контрол върху федерациите също трябва да се засили и приоритет трябва да стане развитието на масовия спорт. Експертите на ДСБ са на мнение, че най- правилното решение е развитието на училищния и университетски спорт и бази.

Последвайте канала на

БТА
712 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.16 | 23:15

1
ree

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини