Томислав Дончев: Договорихме 81% от еврофондовете

  • 29 юли 2012 13:47

  • 1258
  • 2
Томислав Дончев: Договорихме 81% от еврофондовете
© булфото

Около 81% от европейските средства за България по 7-те оперативни програми вече са договорени, заяви министърът по управлението на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, пише в. Монитор.

Цялата финансова рамка за страната ни е в размер на 15,6 млрд. лв., а договорените средства към момента достигат 12,7 млрд. лв. Това съобщи вчера. Докато с договарянето се справяме добре, с разплащането обаче се отчита леко забавяне. „Засега разплатените средства възлизат на близо 4 млрд. лева, което е 25% от цялата финансова рамка", посочи той. По думите му целта е до края на тази година плащанията да достигнат 35-40% от общия размер на еврофондовете за България.

„Предстои ни тежко полугодие и още по-предизвикателна 2013 година. Планирам да приключим с договарянето следващите 10-11 месеца със стойност около 102%", изчисли още министърът. Нямало да има нови назначения, т.е. същият като брой експерти през следващата година ще трябва да обслужи 2 пъти повече проекти и по-големи плащанията.

Най-важната задача обаче била всички договорени проекти да приключат бързо и качествено. „Ако някой е имал късмета да излезе в отпуск тази година, нека си почине добре, защото през следващата ще се работи много активно и няма да има време за почивки", закани се Дончев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1258 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иванов

2012.11.19 | 22:06

2
А бе стигате с тия фалшиви оперативни програми и финансови рамки от европейски фондове. Че тези европейски фондове кой финансира и кой внася вноските. България никога не е била бедна страна. Стана бедна след като минахме към ЕС и НАТО и след като по вина на българските десни политици България беше източена и съсипана. След като България остана без предприятия- данъкоплатците,безработните и пенсионерите са подложени на масова експлоатация за сметка на хилядите държавни служители; евродепутати и политически партии-които са на издръжката на бедният българин.Накъде върви България ???
Туризъм + мизерия=европейска власт

2012.11.19 | 22:05

1
На европейците не им дреме, че има хора, които системно не си дояждат! За тях е важно да има що годе добри пътища, то като дойдат немските пенсионери на курорт да не им друса и да им е чист що годе въздуха. Парите дето не ги получаваме от ДДС и мита, те ни ги връщат в умален размер, с уловката, че ще ги харчим, както те намерят за добре! Превърнаха Гърция и Испания в туристически спални, а сега не ги щат! На нас ни се случва същото, но в доста по-лош вариант!

Добави коментар

Водещи новини