Томислав Дончев: Проблемите на другите се отразяват негативно върху България

  • 16 юли 2012 13:24

  • 828
  • 1
Томислав Дончев: Проблемите на другите се отразяват негативно върху България
© Булфото

Проблемите при съседните държави се отразяват негативно върху България. Така министърът по управление на европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник коментира в Пловдив, възможността членството на Румъния в Европейския съюз да бъде замразено, ако политическата ситуация там се влоши още повече.

"Ние сме съседни страни и в много случаи сме в една лодка. България има и политически и икономически интерес в Румъния нещата да са добре", каза министър Дончев. По думите му от една страна стоят всички предизвикателства, свързани с Гърция, а от друга - Румъния. "Да в България няма политическа и икономическа нестабилност, но да е пресирана между двете държави не е най-комфортната позиция за страната", допълни Дончев, цитиран от БТА.

На въпрос какво е мнението му за някои твърдения, че България и Румъния са приети прибързано в Европейския съюз, министър Дончев отговори, че България по редица показатели се справя по-добре от някои стари държави членки. Според него страната ни е в труден район, но е регионален фактор за стабилност. "У нас контролната система по отношение на усвояването на средствата от ЕС работи по- добре отколкото в повечето европейски държави, а средният процент грешки е под прага на същественост", каза Дончев.

Министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник беше в Пловдив по повод навършването на една година от заработването на Областният информационен център. Според него тази инициатива е трябвало да е факт още през 2007 година, когато беше началото на програмният период. "Убеден съм, че ако тогава имахме такава мрежа от информационни центрове резултатите щяха да са по- добри, защото много граждани от публичния и от частния сектор, имат добри идеи, но не са намерили пътя до парите", каза министърът. По думите му тази мрежа от 27 областни информационни центъра ще продължи да работи в следващият програмен период.

Последвайте канала на

Десислава Станева
828 1

Коментари 1

Добави коментар
КОСМОНАВТА

2012.07.17 | 10:40

1
НА КАЛПАВА РАКЕТА, КОСМОСА И ПРЕЧИ

Добави коментар

Водещи новини