Томислав Дончев: На Плугчиева нещо й е горещо

  • 24 юни 2011 08:54

  • 3393
  • 1
Томислав Дончев: На Плугчиева нещо й е горещо
© Булфото

Но осъществяването на идеята, някой друг да управлява европейските фондове в България, е невъзможно, заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министър по управлението на средствата от ЕС.

Той съобщи, че е разговарял на различни нива с хора от ръководството на ЕП и всички те били удивени от подобна идея. Министърът призова да не се спекулира с подобно твърдение. „Не може всяка дума, спомената в Брюксел да предизвиква шок и паника в България", заяви Дончев. България може още, може повече от гледна точка на резултати.


Миглена Плугчиева, заяви, че депутатът, който издигна този призив е много добър анализатор и това, което е казал, явно е нещо много сериозно. От една година тече разговорът с ЕК и с някои международни финансови институции и се търси модела, по който ЕК , „да помогне" на България, защото се вижда явен недостиг на капацитет на при управлението на фонда. Този модел предвижда изпращане на специалисти от тези международни финансови функции в България, за „да помогнат на г-н Дончев", заяви Плугчиева.


В отговор министър Дончев попита ако от ЕК се излезе с официално заявление, че такава ситуация не се обсъжда „г-жа Плугчиева ще ми се извини ли за всичко, което е говорила за мен през последните дни". Когато се говори за възможността да ползваме помощта на експерти от ЕК,ЕС, трябва да си спомним, че това е моя инициатива, подчерта Дончев.
Има сфери, в които България може да даде примери, има такива, от които трябва още да се учим, допълни министърът.


Думите на г-ж Плугчиева показват, че или горещото лято е дошло, или наближават избори, заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той подчерта, че България не е на последно място в ЕС. "Аз, за разлика от Вас, на всеки 15 дни казвах какви са проблемите и какво сме постигнали", контрира Плугчиева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зарган

2011.12.04 | 02:00

1
Всички селско-стопански стоки са скъпи!Така ще е след като има некадърдици по усвояването на"Евро-фондове.Затова купуваме вносни ,които са по евтини.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини