Израелският министър на туризма пристига у нас

  • 23 юли 2012 08:21

  • 764
  • 0
Израелският министър на туризма пристига у нас
©
Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников пристига на посещение у нас. Той ще бъде съпроводен от високопоставени представители на израелската туристическа индустрия.
 
Посещението е символично и има за цел да запази връзките в сферата на туризма, след терористичния акт в Бургас, при който загинаха петима израелци и един български гражданин.

Израелският министър ще участва в церемония на мястото на атентата в Бургас, където ще бъде положен венец от името на Израел. Гостът ще има срещи с президента, премиера, министъра на икономиката и туризма и кметовете на Бургас и Варна. Предвидени са още разговори с българската еврейска общност.

Делегацията ще обсъди с българските домакини как да рекламират туризма, за да се съхранят израелските пътувания до България и да се увеличи туристическият поток между двете страни. През първото полугодие на 2012г. броят на израелците, посетили България, е нарастнал с 11% спрямо същия период на миналата година. Според българското министерство на икономиката, енергетиката и туризма, през 2011г. у нас са пристигнали близо 139 000 граждани на Израел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини