Борисов: Разследваме атентата с най-добрите служби в света

  • 23 юли 2012 14:39

  • 4268
  • 17
Борисов: Разследваме атентата с най-добрите служби в света
© Булфото

България и Израел са приятелски страни и няма да позволим, с терористичния акт в Бургас, да се хвърли сянка върху нашите традиционно добри връзки. Всяка промяна в отношенията ни в отрицателна насока би била награда за тероризма.

Това коментира министърът на туризма на Държавата Израел Стас Мисежников на среща с българския министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, съобщиха от правителствената информационна служба.

В Министерски съвет двамата разговаряха по повод терористичния акт миналата седмица на летище „Сарафово”, в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, посланика на Израел у нас Н.П.Шаул Камиса Раз и представители на израелския туристически бизнес.

На срещата израелският министър на туризма изказа съболезнования на близките на загиналия при терористичния акт български шофьор на взривения автобус и изрази висока оценка за бързите и навременни действия на българското правителство при оказване помощ на пострадалите. „От името на правителството на Израел и лично от свое име благодаря на всички български служби, лекари и граждани, които се притекоха на помощ на израелските туристи, пострадали в инцидента”, каза Мисежников и подчерта дълбоката признателност за положителното и приятелско отношение към еврейската общност в България. Пред българския премиер израелският министър на туризма увери, че визитата му у нас, заедно с представители на израелския туристически бизнес, е положително послание към израелските туристи да продължат да почиват в България. „Дори и след такова събитие животът и бизнесът трябва да продължат”, добави Мисежников.

На срещата българският правителствен ръководител още веднъж изказа съболезнования на близките на загиналите израелски туристи и подчерта бързата и професионална помощ на всички български екипи, дошли на мястото на инцидента. „Работим активно с представителите на най-добрите служби в света по установяване на самоличността на извършителя”, увери премиерът Борисов.
„Израелските туристи са важни за нас, но не толкова по икономически причини, а защото за тях България е като втора родина и те се чувстват добре тук”, коментира още премиерът и допълни, че се обмислят нови мерки за повишаване сигурността в страната. „Много е важно занапред да не допускаме да се случват отново подобни инциденти”, беше категоричен премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4268 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Радо

2012.08.06 | 20:01

17
Сигурно ще бъдат същите служби дето пуснаха Галеви!
Аз

2012.08.06 | 20:01

16
Колкото дюнерите ни опазиха, толкова и разследване правите, само прах в очите на хората...

2012.08.06 | 20:01

15
kvo stana s toka,xliaba,pensiite zaplatite,a?
еврокомисар крист георг

2012.08.06 | 20:01

13
Кво да става. Костов е виновен.

2012.08.06 | 20:01

14
За измамения дядо с 3000 лева атентата е нищо. Не можете да се справите с 20 измамници та с терористи. НАРОДЕ!!!!!!!
ПЕДАЛА ОТ БАНКЯ Е ЗА ЗАТВОРА!!!

2012.08.06 | 20:00

12
Толкова нагло правителство досега не е имало!!! Защо този долнопробен боклук Бойко Борисов още не си е подал оставката!? Този наглец е ВИНОВЕН за смъртта на невинни хора!!! Той беше този, който обиколи всички арабски държави да прави свирки и да довлече терористите тук!!! Той е и този, който поздравяваше турската армия на турски!!! Той взриви колата на Сашо Диков!!! А Мишо Бирата! А Убийството на Мишо Бирата и жена му от полицията на Цветанов!!! Какво чакате бе ОВЦЕ заспали!!! Ако бяхме нормална държава хората щяха да го пребият с камъни!!! Хубавото е, че ГОСПОД започана да наказва него и близките му (сестра му)!!! Дано да накаже и всички, който са гласували за него и фалшифицирали изборите!!!
Даниела

2012.08.06 | 20:00

8
Подкрепям! Затвор за хунтата ГЕРБ! А "бойко е пич"-овците да се покаят докато е време!
баси мамата

2012.08.06 | 19:58

3
А къв тие проблема с Боко , нещо лично май,и аз не го харесвам но ти намесваш близки и (сестра му) е тва вече е грозно..............човек не може да си избира роднините.
ХАХА

2012.08.06 | 20:00

11
Борисов:Дъра-бъра дъра-бъра бъра-дъра приятелски страни Дъра-бъра Дъра-бъра терористичния акт Дъра-бъра Дъра-бъра награда за тероризма.Отличен 6.
007

2012.08.06 | 20:00

10
Ние постоянно се опитваме да бъдем англо-саксонците на Балканите. А това е свързано с поемане на сериозни рискове. Ако вместо да обслужваме слугински и да ги водим по ресторанти ЦРУ, ФБР, Ми-5 и МИ-6, ако имахме по-тесни контакти със службите на Русия и Турция (дори Китай и Индия), можехме да имаме много повече данни за евентуални терористични актове. Ние като лалугери си подаваме главата от дупката на северно-атлантизма, душим с носле и няма да забележим как отгоре може да ни връхлети един граблив лешояд...

2012.08.06 | 20:00

9
да отворим още няколко дюнерджийници и да отидем на плаж в Катар. Гениална външна политика.
Некадърници ГЕРБерски

2012.08.06 | 19:59

7
Истината е че най-напредналите служби във разузнаването разследват, а Бойко и ГЕРБ само си пишат актив на техен гръб ( и на загиналите при атентата за съжаление ) което е повече от ясно вече !

2012.08.06 | 19:59

6
(Най-гнусните) Говеда Ебът Роба БълХарски =(ГЕРБ) Ей това е самата проста истина!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини