Станишев: Токът ще поскъпва още при ГЕРБ

  • 03 юли 2012 15:04

  • 1462
  • 8
Станишев: Токът ще поскъпва още при ГЕРБ
©

Странно е съвпадението между обсъждането на промените в Закона за горите и пожара, който пламна на Витоша. Тази работа с доброволци няма да стане, да потърсят международна помощ,  да помогне на България и еврокомисарят ни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Какво прави и министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, освен да регистрира поредното убийство. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция след заседанието на ИБ на БСП в парламента.

В неделя Инициативният комитет за подписката за референдум за строителството на АЕЦ „Белене” бе разиграван, както и медиите за допускането им там, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Следващите дни тръгват 160 мобилни екипа от доброволци за събиране на подписи на маса, те ще стигнат и до врата до врата до българските граждани, допълни той. Подписката набира темп – Смолян, Перник, Монтана, Търговище и други, най-трудно върви в София-град, Сливен, Русе и Пазарджик, обясни Станишев. Сметката за ток ще се превърне в един лукс, труднодостъпен за българите, смята той.

БСП ще подкрепи искането на „Атака” за изслушване на премиера за цената на тока. Станишев благодари на лидера на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че е заявил, че „Атака” подкрепя подписката за АЕЦ „Белене”. „Атака” и други националистически и граждански формации ще организират утре в 10.00 часа пред Министерски съвет протестен митинг заради увеличаването на цената на тока, съобщи на брифинг в парламента лидерът на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Националистите са категорични, че увеличението на цената на тока е абсолютно необосновано. Това е част от олигархичната политика на ГЕРБ, която облагодетелства чуждите монополисти, както и олигархични производители на така наречената зелена енергия, каза Сидеров. Според него, определени личности и кръгове, близки до властта, се облагодетелстват от покачването на цената на тока.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа настоя премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да бъде изслушан в парламента заради увеличението на цената на електроенертията. Утре ще поискаме изслушването на министър-председателя да бъде включено в дневния ред на парламента, заяви Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Националистите настояват още и за оставката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

ГЕРБ се намират накрая на своето управление и е време да се отчитат за своите действия и бездействие. Сегашното увеличение на цената на електроенергията се дължи на огромното увеличение на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) при сегашното правителство. Само 2010-2011 год. ГЕРБ са дали разрешение за 4800 мегавата нови мощности от възобновяеми източници. Ясно казах – правителството на ГЕРБ да обясни – да извадят целия списък от фирми, които са получили такива разрешения, кои са собствениците, заяви Станишев.

Решението за спиране на строежа на АЕЦ „Белене” обслужва чужди икономически интереси, защото този ток е най-евтиният от всички видове електроенергия. Енергията от ВЕИ е 10 пъти по-скъпа от тази, произвеждана от ядрена централа. Ще има още увеличение на цените на тока при тази политика, провеждана от ГЕРБ. Вместо да имаме една нова атомна централа, която да влезе в нашия енергиен микс, сега ще обслужване интересите на производителите на енергия от ВЕИ, каза Станишев.

За пореден път премиерът се изживява като благотворител на бедните и на нацията, допълни той. Енергийните помощи са задължение по закон, приет при нашето правителство. Увеличението на цените на тока пряко влияе на българската икономика, заключи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1462 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
22 г СТИГА ТОЛКОВА

2014.10.18 | 14:31

8
Хора да излезем и да протестираме срещу 13% цена на енергията - задължени сме да оставим ЧИТАВА ДЪРЖАВА на БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ !!! ВСИЧКИ ЧЕСТНИ ХОРА ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИИНАТА НИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ !!! ДА СПАСИМ ДЪРЖАВАТА ОТ НЕЧИСТИ НАМЕРЕНИЯ !!!
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2012.07.04 | 13:09

2
80% от ВЕИ СА НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА - ЗАРАДИ ТОВА ДЕРАТ БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2014.10.18 | 14:31

7
Цв Бориславова ти ли праскаш тия минуси !!!
Пейо

2014.10.18 | 14:30

6
М И Ш О К

2012.07.04 | 21:48

5
Евала за това, че някой ще организира и протестен митинг а не да си мълчим тихичко и да кротуваме докато тия дебеловратите във властта си пълнят гушките. Трябва да се прекрати тази практика да се върви срещу народа, че така както е тръгнало ще ни затрият в скоро време! И Тиквата нека се аргументира сега да видим кой ще изкара виновен за това увеличение?

2012.07.04 | 14:07

3
Е как кой -Сергей Станишев ще изкара виновен,че е подписал 2007-ма!Ако не беше подписал сега нямаше да дигат тока.Да ама НЕ!Този закон е приет като изискване на европейска директива и който да беше на власт трябваше да го направи.Не ни прави на малоумни Тикво проста ,а кажи ,защо даваш нови разрешителни ,след като не е рентабилно и покачва цената на тока.Това няма кой да ти го наложи!
свобода на словото.

2012.07.04 | 21:46

4
президентска държава това е,а за всички които са управлявали и управляват детектора на лъжата,а защо не и нещо друго!никаква милост!

2012.07.04 | 13:09

1
Ти вече си ги обслужил , като си подписал 2007 пак друг обвиняваш за своите грешки.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини