Станишев: Страхливците от ГЕРБ не допуснаха медиите до площадката на АЕЦ Белене

  • 01 юли 2012 16:07

  • 7580
  • 61
Станишев: Страхливците от ГЕРБ не допуснаха медиите до площадката на АЕЦ Белене
©

Страхливците от ГЕРБ не допуснаха медиите до площадката на АЕЦ "Белене”, за да скрият истината за проекта.

Без АЕЦ "Белене” токът ще се увеличава в пъти. За сегашното шоково поскъпване вина носят ГЕРБ. Шоковото увеличение на цената на тока е пряко следствие от политиката на ГЕРБ. Това заяви председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на протестен митинг на територията на АЕЦ "Белене”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Социалистите предупредиха, че без втората атомна централа цената на тока следващите години ще расте в пъти. Станишев уличи в лъжа ГЕРБ в опитите им да прехвърлят вината към предишното правителство. Лидерът на БСП изтъкна, че големият бум на подписване на договори за възобновяеми енергийни източници се случва през 2010г. и 2011г. Станишев обясни, че към средата на 2009г. от фотоволтаици има изградени мощности едва 20 мегавата, а сега се говори за 12 000 мегавата. „Няма защо да се оправдават с предишното правителство. Това е просто манипулация и лъжа”, категоричен беше Станишев.

Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в също потвърди, че големият бум започна от 2010г. „Тогава започна да се раздува балонът. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше един от големите надувачи на този балон”, изтъкна депутатът от ПГКБ. Той напомни, че именно Борисов откри завод за фотоволтаични панели в Силистра. „Този пример беше последван от всички близки до ГЕРБ. Всички приятели и братовчеди на хората от ГЕРБ подписваха договори”, заяви Овчаров. Той обясни още, че големият проблем всъщност не е зелената енергия, а спасяването на НЕК, която е във фалит. Депутатът изтъкна, че само за първите три месеци на настоящата година загубите на компанията са над 200 млн.лв. и тя трябва да плаща неустойките по Белене. „Вместо да имаме работещ реактор, управляващите събират пари да плащат неустойките по Белене”, добави Овчаров.

Депутатите от БСП, които дойдоха на площадката на АЕЦ "Белене" остро възразиха срещу недопускането на медиите. „Неслчайно страхливците от ГЕРБ забраниха на медиите да влязат на площадката, за да не може да бъде опровергана лъжата за гьола”, заяви Станишев. Той се обърна към журналистите с думите: „Не искат да пуснат вас, медиите, на площадката и да видите какво е направено там. Няма никакъв гьол, има две подготвени площадки за строителство на два реактора”. Лидерът на БСП напомни, че ако не беше решението на правителството, вече можеше да започва реално строителство на централата, след като площадката вече е подготвена. На въпрос на медиите за съдбата на проекта, Станишев заяви, че проектът не е загубен безвъзвратно. Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в напомни, че НЕК отказа достъп до площадката поради провеждащи се технологични операции, а такива в действителност няма.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на съобщи, че подписката за референдум набира скорост, като вече са я подкрепили 250 000 българи. „Все повече хора искат да използват правото си да се произнесат по такъв важен въпрос, който засяга цената на тока, бъдещето на българската атомна енергетика. За първи път от 23 години има шанс да се вземе решение не зад гърба на хората, а да има широка обществена дискусия и гражданите да определят бъдещето на България”, заяви Станишев.

Той призова българите: „Подпишете се под искането за референдум. Покажете вашата гражданска позиция - от това се страхуват управляващите”. На твърденията, че хората не са достатъчно компетентни, за да решават, Овчаров напомни кой решава за ядрената енергетика днес – „експертът по всичко Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, експертът по нищо Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, незнайно какъв експерт Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, и шефът на борда на директорите на АЕЦ Козлодуй, чиято дипломна работа е за местообитанието на кралския орел в България. Може ли тези некадърници да решават стратегически въпроси, а българите да нямат право?”, възмути се депутатът. Той отбеляза, че Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, е издал заповед, с която е делегирал всички правомощия по работата на централата на досегашния й директор, а за себе си е запазил две права – обществените поръчки и търговията с електроенергия. „Човекът е отишъл да печели там, а не да се грижи за ядрена безопасност”, добави Овчаров.

Последвайте канала на

Весела Найденова
7580 61

Коментари 61

Добави коментар
Петко Манолов

2012.07.03 | 13:30

61
ОБИРДЖИИТЕ НА НАРОДА-БСП ПРИЛАГАТ СТИЛА "КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"
IQ146

2012.07.03 | 13:30

60
Разбира се, че Борисов е виновен за зелената енергия. Разбира се, че Борисов 2007 г. сключваше договори за фотоволтаици с цена за изкупуване 800!лв./МВтч.(цената на дребно тогава беше 100!лв./МВтч. Разбира се, че КОМУНОИДА Първанов, когото Борисов уволни като шеф на НЕК за ПРЕДАТЕЛСТВО при преговорите за АЕЦ-БелеНЕ, е всъщност човек на Борисов и двата му фотоволтаични парка в северозападна България са всъщност на Борисов, не, по-точно на Цветелина Бориславова. Разбира се, че КОМУНОИДИТЕ сключваха договори за изкупуване на зелената енергия по убийствените за народа цени с фирми, близки на Борисов, а не със собствените си далавераджийски обръчи! Разбира се, че Борисов е виновен, че цената на газа от $170/1000куб. през 2005 г., след ПРЕДОГОВАРЯНЕТО на договора с ГАЗПРОМ от ПРЕДАТЕЛЯ Р.ОВЧ., стана $600/1000куб. Та кой беше до 2005 Гл.Секретар-Борисов. Значи той е виновен! КРАДЦИТЕ, КРАЛИ България така, както и башибозук не я е КРАЛ, кога са признали вина!? Те имат само една претенция, да не им се спира правото ДА КРАДАТ от България, с цената на всичко! Доживяхме ли да ги видим ОТБИТИ от държавното виме? Ще видим на следващите избори колко му е акъла на българина и има ли силите да НАКАЖЕ МЪЧИТЕЛИТЕ си и КРАДЦИТЕ!
shatterer

2012.07.03 | 06:56

53
Охооооо....човека с "голямото" IQ се появи.....и естествено изръси куп глупости.....колко типично за гейбаджиите.....много претенции-малко КПД!!!
8

2012.07.02 | 12:35

52
Предпочитам комунизъм пред тази 22 годишна демокрация. Хора които са болни от синдрома Костов, отричащи всичко, независимо дали е било добро по времето на комунизма и всякакво бъдещо партньорство с държави като Русия от които междувпрочем е зависима половин Европа, че и повече, са вредни за държавата. Не трябва да отричаме периодите, времената в които е съществувала нашата държава, ате са много. България е била княжество, царство, претърпяла е робство, минала е през комунизъм, сега е в период на демокрация. Единственото нещо което можем да правим е да се поучим и да и да разберем най - накрая, че българина е минал през почти всеки един строй който може да съществува в дадена държава по целия свят! Не отричайте миналото си, било то и комунизъм. И в него е имало добри неща, и те не са били малко, но в днешно време да се говори за тях е табу.

2012.07.03 | 07:09

59
Абсолютно съгласен. Просто на българина 20 години му насаждат ограниченост, елементарност и комплексарщина, присъща на същества като Костов. Няма трезвомислещ човек над 40, който да отрече, че покрай многото грешки, по времето на бай Тошо живяхме спокойно и ПОНОСИМО. Не сме били с кой знае какъв стандарт на живот (то пък кога ли сме били!), но в сравнение със сегашното положение си бяхме добре. Как комунстически Китай стана водеща икономика в света? Как "комунстическа" Куба и в момента е на челните места в СВЕТА по образование и здравеопазване, които, на всичкото отгоре, са безплатни?! Не трябва да се отъждествява целия комунистически строй и всички комунисти с отрепки като Петър Младенов (вуйчото на сегашния ни външен министър!), Иван Костов, Андрей Луканов и тем подобни още 20-тина човека...

2012.07.03 | 07:02

58
Другарю,отидете в някоя скандинавска страна,реализирала почти "рай" за своя народ и агитирайте за някакъв си ваш "социализъм" !!!!!! Опитайте се да му изясните съдържанието на ПРОФЕСИЯТА: "партиен секретар" !!!!

2012.07.02 | 11:08

51
"УБАВИНЯТА" сама се срути....Добре,че младите не знаят какво беше !!!! ФАКТ е ,че българите като нация не се състояха след 10-ти ноември 89-та,не даваха отпор на крадци,мошеници,на "пладнешкия грабеж",не взеха грам пример от скандинавските страни....с най-висок жизнен стандарт на земята и закономерно до тук я докараха,да бягат от собствената си страна или едва да вегетират....
Много по - пропаднало бсп

2012.07.03 | 07:01

57
станишев е достоен последовател на комунистическите традиции да си подлога на всичко, което донася облага и в този смисъл да плюеш на собственото си лице и държава. Има резон в неговите думи и действия защото ПАРТИЯТА НИКОГА НЕ ГРЕШИ, ДАЖЕ И ДА НЕ Е ПРАВА.

2012.07.03 | 07:00

56
Нагъл педераст и то без учудване ОТ БСП!!!!! Боклук си Станишев,какво си направил досега за България,нито ден не си работил за нея ,даже и в казармата не си бил!! Ти гъзъ си не си можел да опазиш камо ли държавата,евтина, нагла политическа курва!!!
Най - пропадналото бкп

2012.07.03 | 06:59

55
Колкото повече наближават изборите толкова по - разкрачена уста от тия на снимката, а и останалите се обаждат повечко. Е кунева нали за президенстките се показа.
по-пропаднало бсп няма

2012.07.03 | 06:59

54
Абе да казва, че го не пускат!? Бил е четири години и не знае стаута на Белене, точно той?! Е иска момчето пак мандат белкем разбере, пък и белкем се накраднат един път завинаги. Аз не знам какво не са си купили, за какво може да им трябват още пари. Тия пари тапети да са си правили, отдавана да са престанали.
!

2012.07.02 | 10:32

50
ДПС срещу България-y.o t..e-watch.
Гочев

2012.07.02 | 10:32

48
Още ли не сте разбрали- че никой не Ви чете коментарите и никой не Ви обръща внимание на глупостите които дрънкате. Ако действително сте истински българи а не мишоци- покажете се на открито и се подпишете на подписката за Референдум. Поне за първи път да покажем че сме истинско гражданско общество от разумни и мислещи хора -а не човекоподобни същества с първични инстинкти......

2012.07.02 | 10:32

49
Ще съберете подписи на ПРОТЕСТИТЕ във вторник и в четвъртък....
От комунистически заблуди България цял век загуби

2012.07.02 | 10:30

47
До вчера даскал по марксизъм днес тръби "Капитализъм!". Цар се пише, чичо му гръмнаха, а с БСП народа си обраха. На Тиквата пък дядо му заклаха, той доверно куче се оказа. Станишев беден комунар се води, а приятелката му върти милиони.

2012.07.01 | 22:04

5
Тя е щатна приятелка на милионери.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини