Станишев: Бойко Борисов оскъпява магистралите

  • 19 юни 2012 15:28

  • 2900
  • 14
Станишев: Бойко Борисов оскъпява магистралите
©

БСП приветства ветото на президента за поправките в Закона за горите. Но предупреждаваме хората, че битката не е приключила.

Това заяви след заседанието на ИБ на БСП лидерът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Видяхме, че управляващите направиха всичко възможно, за да дискредитират протеста, бяха вкарани и провокатори. Призовавам министър Цветанов да си ги прибере. Ще продължим да отстояваме интереса на българските граждани, на българската държава за опазване на горите, защото законът в момента е широка порта за тяхното съсипване. Ние също искаме в България да има повече ски писти, но това законово положение представляваше всъщност, държавна помощ за стотици милиони левове за собствениците на ски писти и съоръжения”, каза Станишев и подчерта, че виждат тактиката на властта – "след протестите протакат, бавят, за да могат в крайна сметка да прокарат това, което са планирали".

"Добре е да се припомни на премиера, който на рождения си ден получи торти с багери, с магистрали, че пътното строителство е нещо много по-сложно и сега управляващите бягат от отговорност за забавянията в строежа на магистралите у нас. Управляващите обясняват всички забавяния с обстоятелства извън тях – щъркелите над автомагистрала „Хемус”, костенурките над автомагистрала „Струма”, блатните кокичета на автомагистрала „Марица” и т. н.”, каза Станишев и припомни, че в началото на мандата управляващите са казали „нито ден закъснение, нито лев повече". "Създадоха една среда и натиск върху фирмите, които да дават дъмпингови цени за строителство на магистрали и пътища в страната, за да покажат, че са по-евтини. Само че „евтинията” излиза през носа на всички, защото лошото качество, оскъпяването се плаща от данъкоплатците.  Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е довършил автомагистрала „Люлин", но я е оскъпил със 120 милиона лева", заяви лидерът на БСП. 

Станишев посочи, че 40% от автомагистрала „Люлин" е била построена от неговото правителство. Социалистите подчертаха, че нееднократно са предупреждавали кабинета „Борисов", че на лот 2 на автомагистрала „Тракия" се поставя лош асфалт, че ще се наложи преасфалтиране на част от лот 3. Всичко това оскъпява магистралата, категорични са от БСП. "Когато фактите говорят, и кабинетът би трябвало да мълчи", подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и посочи още, че Тройната коалиция построила 144 км магистрали и рехабилитирала 6900 км републиканска пътна мрежа. "По отношение на магистралите са преди нас, но не и по отношение на рехабилитирани пътища", каза Станишев и бе категоричен, че по отношение на рехабилитирани пътища БСП бият с 2,5 пъти ГЕРБ. Димчо Михалевски заяви, че настоящото правителство заварило от предишните готови проекти за пътно строителство, както и готово финансиране." Оставаше им само да строят", категоричен бе той. БСП отправиха специална молба към премиера Бойко Борисов: "Правителството да се грижи за всички пътища".

"Ще подкрепим ветото на президента Плевнелиев върху промените в Закона за горите. Ако при промените в закона се опитат пак да го прокарат, отива в ЕК, в Брюксел. Това важи и за другите закони. Смятаме, че трябва да има закон за гражданската конфискация, но в този закон има много тежки нарушения на права на гражданите. Ветото на президента Плевнелиев на Закона за съдебната власт е недостатъчно, неадекватно. Това е най-малко спорният текст. Дори смятаме, че това е несправедливо. Връщат хората, които управляват съдебната система в първи клас. Това е най-неудачният повод за вето по този закон”, подчерта Станишев. Срещу ГЕРБ ще се борим с всички сили. Основният ни коалиционен партньор са хората, които все повече са разочаровани от управлението на ГЕРБ", категоричен е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2900 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Ицо

2012.06.20 | 13:51

14
станишев то верно си много нагъл ГЕЙ!!!! а твоите магистрали къде са??? къде са парите с които пращахте пенсионери в червените хотели по морето??? къде са парите за пътища? къде са програмите - всичките спрени?? и защо - защото сте некъдърни , алчни , педалчета , комплексирани и озверели само д акрадат и унищожават!!! а какво ще кажеш за държавните пари които женати похарчи!? тя ли е най-големият експерт в България ??? евтини комунитстиочески номера да си уреждаме некадърните роднини!!! айде скрие се някъде докато те арестуват , водолаз нещастен!
питане

2012.06.20 | 13:51

13
Смотанишев, Смотанишев кого заблуждаваш че имате повече рехабилитирани пътища? Тези 6900км републиканска пътна мрежа са отчетени само по документи че са рехабилитирани, а парите за тяхната рехабилитация са присвоени от БАТКО и БРАТКО. Нали точно при тях бяха разкрити най-големите кражби и злоупотреби в "Пътна инфраструктура"... Така че забрави повече за властта и бягай в Русия да шиеш униформи за "Червената армия" !!!

2012.06.20 | 13:51

12
Тази червена мастия Станишев си мисли ,че му вярваме,глупак,видяхме те какво можа и какво направи насрана педеруга.А твоите поддръжници да ми лапат пишката,педераси от младежкото БСП.А за Даниела специално- да ти сера в устата.

2012.06.20 | 13:51

11
Станишка, мачкай мутрите. Догодина ще изринем мутромилиционерите на бунището при Моню и Филю.
Svetlio

2012.06.20 | 13:51

10
Да пукнете дано гадни бесепари и вие и вашите поклонници.....да не можете да се изсерете 2 седмици и да умрете в лайна.....

2012.06.20 | 13:51

9
ТИПИЧНИЯ НАСРАН ОТ ЕБАН ПЕДЕРАСТ

2012.06.20 | 13:51

8
Господин заменка ще пази заменките си. Боклук си ти и всичката червена мафия, която развъдихте ти, доган и гоце.

2012.06.20 | 13:51

7
сер-Гей, ти си педерас по голям от тебе няма в този час, ти си говно едно на милион, смръдта ти избива всичко на разстояние един стадион !

2012.06.20 | 13:51

6
Boiko e mafiot i dolen porobitel na Bulgarskata naciq!!!

2012.06.20 | 13:51

4
Bravo drugariu Stanichev! Xorata sa glamavi i sa ZABRAVILI.
KKK

2012.06.20 | 13:51

5
Да, забравят, иначе как го преизбрахме през 2005. Даже и сега му се качва рейтинга и пак ще са фактор.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини