Подновиха делото за трагичната смърт на Анета

  • 21 май 2012 12:38

  • 825
  • 0
Подновиха делото за трагичната смърт на Анета
©

Подновиха делото за смъртта на момиче от социален дом в търговищкото село Стража.

Много напрежение създаде казусът с детето Анета, изключително своевременно реагирахме на сигнала на Българския хелзинкски комитет,  каза на брифинг Галина Тонева, зам.-главен прокурор.

„След като се получи информация за делото, то беше незабавно изискано от Окръжна прокуратура-Търговище и се взе решение същото да се върне за повторно гледане”, обясни Дора Миндова от Отдел за противодействие на престъпления, извършени от малолетни и непълнолетни и посегателства срещу малолетни и непълнолетни.

„Има направена петорна съдебно-медицинска експертиза, но ще се изиска нова експертизата, която да бъде направена от лекари в София, тъй като има много специфични въпроси”, посочи Миндова. По отношение на предметите, извадени при операцията, Миндова обясни, че има някакви данни, че предметите не съществуват вече, но към момента не е направена проверка, за да се каже със сигурност.

При разглеждането на случая ще има някои пречки, тъй като е минало доста време, но все още има специалисти, които са били част от болничния екип, както и има налична медицинска документация. При проверките през 2006 г. са търсили лекарска грешка, а не се е обърнало толкова внимание на обстоятелствата в дома. Разследването тогава не е било всестранно и пълно.

„Оценявам като не достатъчно професионално, воденото до момента разследване”, каза зам.-главният прокурор Галина Тонева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
825 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини