Отварят делото за трагичната смърт на Анета

  • 15 май 2012 21:10

  • 2747
  • 6
Отварят делото за трагичната смърт на Анета
©

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова обяви, че има вероятност делото за смъртта на 15-годишната Анета Йорданова от дома в с. Стража да бъде възобновено, информира "24 часа".

Кожухарова е съобщила пред "24 часа", че са изискани всички материали по делото от Окръжната прокуратура в Търговище.

България ще бъде съдена в Страсбург за това, че е нарушила правото на защита на едно дете с умствена изостаналост. Жалбата е подадена от Българския хелзинкски комитет.

Анета Йорданова е починала на 7 октомври 2006 г. в дома в търговищкото с. Стража, а в стомаха й са били открити 5 кг боклуци - от стелки за обувки до камъни.

При тогавашните проверки никой не се е оказал виновен и на 11 ноември м.г. Върховната касационна прокуратура е прекратила досъдебното производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2747 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.05.16 | 08:26

6
а къде беше бхк преди да се случи нещастието с това дете.какво направиха те за да се подобри начина им на живот в тези домове.какво направиха за да се намери по квалифициран и платен персонал за тях.склонен съм да се съглася с много от мненията че сега искат да извлекът някакъв дивидент от смъртта на това нещастно момиче.и ще съм напълно убеден в това ако след като осъдят държавата това което вземат не го вложат до стотинка там където трябва-а именно в такива домове.
Аз

2012.05.16 | 01:33

5
Аз пък искам да попитам,защо има такива домове изобщо?????Тези деца семейства нямат ли си??????Това не е като да си избереш куче от определено порода.Това е дете ,каквото такова.Или е по лесно да се оставят на произвола и после да се пишат жалостиви коментари кай какви данъци плащал ....дрън дрън.Всеки който е изоставил дете било то здраво или болно ,да бъде съден и да лежи в затвор,като най-долен престъпник.
ТЛСМ

2012.05.16 | 00:08

4
Не стига че за пари ламтят ми и сега някой невинен ще го отнесе. Детето е било психо никой не може да го опази от него си... "Аз" ако на теб недай си боже ти се роди такъв изрод ще го гледаш ли ще искаш ли то да носи фамилията ти?
Мен

2012.05.15 | 23:29

1
(Анти)-Българския Хелзински Комитет сега ще се опитат по най-наглия и безцеремонен начин да изкарат някой лев на гърба на умрялата... някой лев от нашия джоб, защото те живеят от дела срещу държавата, като обезщетенията се плащат от бюджета. Онзи бюджет, който всички ние прегърбените и отрудени хора пълним, за да има за такива гнусни кърлежи като Българския Хелзински Комитет. Помните ли как комерсиализираха смъртта на Уитни Хюстън ? Е, това искат да направят сега и Българския Хелзински Комитет, обаче парите ще искат да ги вземат от всички нас... Няма да стане на вашата, гнусни комитетски боклуци... Ще си ровите децата в най-скоро време а ние ще ви осъдим в Страсбург за това, че не сте ни отървали от гнусното си присъствие по-рано.
Алба

2012.05.16 | 00:08

3
така като ти гледам писанията май и ти си за някой от тези домове за умствено изостанали. Тъкмо ще докладваш от вътре дали ти харесва да ядеш стелки за вечеря и да те бият на закуска! Кой да я подаде жалбата до съда по правата на човека ако не е не-правителствена организация като БХК - баба ти ли? И какво като осъдят държавата - като чиновниците и управляващите си бъркат в носа вместо да си върши работата, сиреч да не позволяват деца да гният в такива условия, ще я съдят много ясно.
Megi

2012.05.16 | 00:07

2
Как може така жестоко да се малтретират децата по домовете.Нали все пак това са деца на България;кой носи отговорност за тези изоставени от родители ДЕЦА.Защо след 6 години това излиза на яве;какво са се опитвали да прекрият до сегашните управници.ЩЕ БЪДАТ ЛИ НАКАЗАНИ ВИНОВНИЦИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини