Дянков към работниците в ОЦК: Вярвам, че ще ви платят до Великден

  • 06 април 2012 20:07

  • 514
  • 0
Дянков към работниците в ОЦК: Вярвам, че ще ви платят до Великден
©

"До десетина дни може да се очаква решение на казуса с ОЦК - Кърджали. Вече има трима потенциални инвеститори, които са проявили интерес да вземат завода", каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на металурзите. Работниците очакваха финансист № 1 пред сградата на областната управа час преди определеното време.

Той увери хората, че сделката в Горубсо–Мадан е вече финализирана и се подписват последните документи и фактури.

„Всичко това означава, че Захариев няма основание да не ви изплати парите. Надяваме се да си получите дължимото до Великден”, обясни министър Дянков. На въпрос защо не се криминализира бавенето на заплатите от работодателите, вицепремиерът съобщи, че такова предложение вече е обсъдено в Тристранния съвет и се очаква то да бъде прието и облечено законодателно.

По думите на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи преговорите с купувачите на комбината и с банките вървят бавно и много внимателно, защото проблемът в Кърджали е по–различен от този в Мадан. „Виждането на държавата е металургичният завод да работи, защото това производство и този сектор са един от печелившите в момента на световния пазар, въпреки кризата”, обясни министърът.

По време на срещата с контактната група министър Дянков съобщи, че е разпоредил пълна данъчна проверка на всички фирми на Валентин Захариев и на още 20 предприятия около него. Извършва се проверка и на най-близките членове на семейството му.

Вицепремиерът отхвърли възможността за обявяване на ОЦК - Кърджали в несъстоятелност, защото това би довело само до изплащане на дължимите заплати и до затваряне на комбината, което не желаят нито държавата, нито работниците.

Последвайте канала на

514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини