Трима инвеститори с интерес към ОЦК - Кърджали

  • 06 април 2012 15:21

  • 470
  • 0
Трима инвеститори с интерес към ОЦК - Кърджали
©

Трима потенциални инвеститори има за Оловноцинковия комбинат в Кърджали. Това съобщи вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Той поясни, че двама от инвеститорите, които проявяват интерес, са чуждестранни, един бил български.

"До десетина дни може да се очаква решение за съдбата на ОЦК - Кърджали", уточни още финансовият министър.

Преговорите с тях и с банките обаче вървят бавно, защото наскоро те разбрали, че най-големият кредитор на металургичния комбинат всъщност е самият Валентин Захариев чрез свързани с него фирми. Според Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, има съмнения, че така Захариев е източвал собственото си предприятие. Финансовият министър е разпоредил пълна данъчна ревизия на всички дружества на Захариев и на още 20 предпрятия около него. Проверяват се и най-близките членове на семейството му.

Министър Дянков отхвърли възможността за обявяване на ОЦК в несъстоятелност, защото това би довело единствено до изплащане на заплатите и до затваряне на комбината.

Последвайте канала на

470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини