Дъждовна Великобритания е изправена пред суша

  • 05 април 2012 13:42

  • 844
  • 1
Дъждовна Великобритания е изправена пред суша
©

Великобритания предприема спешни мерки за намаляването на потреблението на вода. Причината за това е сушата.

Зимата в Обединеното кралства се оказа без сняг, нямаше и обичайните за страната дъждове. Такива сурови времена британците не са преживявали от 30 години насам. След дълги дебати, фонтаните на Трафалгарския площад останаха - заради Олимпиада и заради парите на туристите.

В останала част на мъгливия Албион нещата не са никак добре. На местните жители настоятелно се препоръчва да не мият прозорци, колите си и дори чиниите- ако много не се налага. Глобата за неподчинение не е никак малка- 1000 фунта.

Най- голямата в Лондон комунална компания изпраща на клиентите си писма с препоръки да се взима лек душ вместо вана, при това само за четири минути. И пране на ръка. Всеки един от 20-те милиона британци от днес задължително трябва да икономисват вода, пише британската преса.

Във водохранилища е празно, на сто километра от Лондон напълно е пресъхнала пълноводната река Кенет. Новите правила напълно забраняват използването на водни помпи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
844 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.06 | 14:38

1
Дори и ''Великите британци" не са по-силни от природата. Дали и кралското семейство ще пести вода...кралицата си има ''Отговорник баня'' - единственото му задължение е да подготвя ваната на кралицата.. А преди време маймунека Чарлз си имаше човек. които ми слага пастата за зъби на четката..само това му е била работата. Но то гръмна в медиите. Сега се чудя как си мие зъбите.

Добави коментар

Водещи новини