Моника Йосифова: Атакуват ме, защото живея със Сергей Станишев (видео)

  • 14 март 2012 14:14

  • 4862
  • 8
Моника Йосифова: Атакуват ме, защото живея със Сергей Станишев (видео)
©

Аз съм човек, който работи в сферата на публичността и смятам, че публичността е най-силното оръжие срещу манипулациите и лъжата. Нямам какво да крия по договорите с австрийския лобист Петер Хохегер и затова искам да разсея всички спекулации, които се въртят около моето име.

Това каза на пресконференция PR експертът Моника Йосифова.

По думите й, получените пари са абсолютно законни. "Аз съм работила за имиджа на България и няма от какво да се притеснявам от нещата които съм свършила. Името ми не е замесено в скандал в Австрия. Името ми не е споменато с нещо незаконно, което съм вършила с фирмата си", уточни тя.

Йосифова обясни, че е работила по два договора с Хохегер. Първият е от 2006 г., сключен с предишната й фирма "PR медия", който е бил за 240 000 евро и на нея й е било възложена дейност, свързана с Пловдивския панаир, като подизпълнител. Вторият договор е за 150 000 евро от 2008 г. и е сключен между Петер Хохегер и сегашната й фирма "Актив груп". "Виждате, че не става въпрос за милиони, както се твърдеше", заяви PR експертът. Йосифова изрази притеснение, че дава информация за търговски договори, които съдържат клауза за конфиденциалност, но каза, че в  случая общественият интерес има предимство. "Искам да защитя името си и ще подведа под съдебна отговорност всеки, който се опитва да спекулира с него", добави тя.

Тя посочи, че по единия договор е трябвало да организира събития с политици от България, на които е трябвало да се говори за имиджа на страната ни и за това, как тя трябва да бъде приета в ЕС, както и организиране на събития, свързани с главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев. "Атаката срещу мен е само заради това, че живея с лидера на БСП Сергей Станишев", заяви Йосифова и уточни, че е работила с три правителства и в дейността й няма конфликт на интереси. Тя подчерта, че според нея е изключително непочтено да се атакува една жена, която живее с даден политик. По думите й, по случая се създава изкуствен скандал. "На мен Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на не ми е плащал пари, договорите ми са с Хохегер", подчерта Моника Йосифова. Тя уточни, че ако бъде създаде анкетна комисия в парламента по случая, ще предостави цялата информация, с която разполага.

PR експертът каза, че фирмата й "Актив груп" е една от водещите PR агенции през последните 10 години. "Работила съм с 3 правителства - с това на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, и не се срамувам от работата си - напротив, смятам, че тя е еталон за професионализъм. Работила съм и с корпоративни клиенти, с Министерски съвет, отделни министерства и комисии. В момента имам договор с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и специален договор с Министерството на на образованието. Смятам, че фирми като моята трябва да са гръбнакът на българската икономика, защото осигурявам работа на около 35 човека. Дейността ми не започва със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и не приключва с неговото управление. Плащам си абсолютно редовно данъците", заяви Моника Йосифова, като уточни, че от 2005 г. досега е внесла в хазната над 1,7 млн. лв. данъци и осигуровки.

PR експертът посочи, че ще съди земеделския министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Тя заяви, че вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е говорил основно за отношенията й със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, което по думите й говори за духовна нищета, и ще се консултира с адвокатите си дали да заведе дело и срещу вътрешния министър.

Според Моника Йосифова, този случай няма да се отрази на политическото бъдеще на Станишев, защото, по думите й, България и без това е страната на скандалите.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4862 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.07.11 | 16:14

8
да еба наглите комунисти заслужават да бъдат бесени по дърветата за назидание
RA6O

2012.03.18 | 02:52

1
EI BOKLUK MRUSEN,TI LI 6TE BESI6 BE MI6KO! UMRI BE BOKLUK GERBERSKI!

2013.07.11 | 16:13

7
ебаси грозното нещо
ss

2013.07.11 | 16:13

6
това май е жената-мъж
инж.

2013.07.10 | 22:49

5
Хората инвестират години време в учене и усвояване на професии като лекари, инженери, тя разбираш ли била организатор на събития и тръгнала да се обяснява... Пусто дърво... Да го оставиш такова, да го видя кой ще му дава пари само за високопарни приказки . Докато не се изкоренят подобни професии и не се спре наливането на пари в подобни " експерти" нещата няма да се оправят.
Георгиев

2013.07.10 | 21:21

4
Първо към модератора: Колко по-грозни и нецензурни думички трябва да бъдат написани, за да изпълните задължението, което сам поемате? Към коментаторите: Момчета, голям кеф ли е да пишете глупости по форумите? Липсват ви старите клозети - вече ги облепиха с плочки и не може да се пише, нали?
Darkmind

2013.07.10 | 20:22

3
И аз искам някой да ми нареди 2 милиона,да ги изпера и после ни лук ял ни лук мирисал да кажа "абе аз съм си платил данъците какво ме занимавате "

2013.07.10 | 20:20

2
Пфуу че грозна тая! Че и крадлива! :)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини