БСП: Трайчо Трайков е получил близо 30 бона над заплатата си

  • 24 февруари 2012 14:26

  • 713
  • 2
БСП: Трайчо Трайков е получил близо 30 бона над заплатата си
©

Министри и зам.-министри на ГЕРБ са получавали пари над заплатата си през 2010г.

Това заяви депутатът от ПГКБ Антон Кутев, позовавайки се на данните на Сметната палата за допълнителни доходи на членове на Министерския съвет. В справката се посочват средства от други трудови правоотношения, извън доходите за заеманата от тях длъжност. От документа става ясно, че министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко например е получил 36 960лв., Гергана Павлова-Николова е получила 20 281лв., Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко – 29 206лв, Георги Прегьов – 36 635. Сумите за 2011г. също предстои да станат ясни към средата на април.

„За нас е недопустимо в момент, в който обявяваш, че кризата е натиснала до степен, в която три години не вдигаш пенсиите, замразяваш заплати и оставяш цялата държава да оцелява едва- едва - се оказва, че тези суми се раздават не на администрацията, а на политически лица”, коментира Антон Кутев. Той попита какво се случва с Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко например, който е получил близо 40 000лв. над заплатата си, при положение, че Нели Нешева беше уволнена за едва 12 000лв. Депутатът призова управляващите да обяснят откъде са им парите.

„Лицемерие лъха от всички действия на управляващите”, възмути се зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той изтъкна, че на фона на оправданията, че няма пари, се раздават милиони. Димитър Горов се възмути от опитите на мнозинството да скрие раздаваните бонуси. Той отбеляза, че са му върнати всички въпроси по отношение на бонусите в министерствата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
713 2

Коментари 2

Добави коментар
Аман от тъпи комунисти

2012.02.24 | 20:15

2
"Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показва проверка на "Труд". Повечето от тези представители на тройната коалиция днес са най-яростните критици на бонусите в министерствата. Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция. Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова. Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”. Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов. Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители." При комуниста винаги е така - крадеца вика - дръжте крадеца!НАЙ- ДОБРИЯ КОМУНИСТ Е МЪРТ.ИЯ КОМУНИСТ!
Бобо

2012.02.24 | 20:14

1
Да но пропусна една много същесвена подробност. И при Костов и при Царя и при Тройната коалиция ВСЯКА ГОДИНА се увеличаваха детски , майчинство , пенсии , заплати и т.н. , а при ГЕРБ - няма нищо за народа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини