Бойко Борисов: Всяка държава да затяга коланите като нас

  • 30 януари 2012 17:08

  • 5732
  • 36
Бойко Борисов: Всяка държава да затяга коланите като нас
© Булфото

Присъединяването на България към Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз няма да бъде обвързано с поемането на допълнителни финансови задължения или ангажименти за хармонизиране на данъчната политика с тази на договарящите се държави.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди участието си в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Премиерът припомни, че за взимането на това решение е оторизиран и от Народното събрание. С участието си в договора страната ни ще е част от въвеждането на строги фискални правила за държавите-членки. С това се утвърждават принципите, които България следва за поддържане на строга бюджетна дисциплина и макрофинансова стабилност. „Досега се говореше за наказания на страните, които не спазват финансова дисциплина, а това е лесно изпълнимо. Нека всяка държава да затяга коланите като нас”, каза премиерът Борисов. По думите му, бюджетната дисциплина, която спазва България, е заслуга на много правителства, включително и на сегашното. „Важното е и в бъдеще да спазваме такава политика като работим за икономически растеж, създаваме нови работни места, водим борба с данъчните измами, насърчаваме средния и малък бизнес”, подчерта министър-председателят.

„Рано е да се говори за данъчна ваканция. Ако се създадат нови работни места, ако 500-те големи фирми в Европа назначат работници, ще се осигури работа на всички безработни – близо 25 млн. души”, коментира още Борисов.

По думите му, категорична позиция по въпроса е рано да бъде изразена, тъй като темата трябва да бъде обсъдена с вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.  Министър-председателят уточни, че в контекста на решаването на въпроса с безработицата, ще се търсят още възможности за стимулиране развитието на малкия и среден бизнес в страната.

Предвижда се по време на заседанието в контекста на влошаващата се икономическа ситуация и на задълбочаващата се дългова криза, да бъдат обсъдени теми, посветени на икономическия растеж и заетостта. Целта на извънредното заседание на Европейския съвет е да се обсъди и финализира проекта на Договор за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5732 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Луд

2012.12.15 | 21:47

36
Много ми се иска Комбайнера Дяков и г-н.Бойко Тиквата, и всички депутати и управници да изкарат пълния си мандат САМО с заплатата на 300лв, и след това да ги видя още ли ще носят розови очила. Само така ще разберат ,докъде са докарали народа си, и ще престанат с глупостите си за стягане на коланите! Господа УПРАВНИЦИ, НЯМА ВЕЧЕ НАКЪДЕ ДА СТЯГАМЕ КОЛАНИТЕ! Можем единствено да ви стегнем по едно въженце около охранените ви шии...
Ултарас Пловдив

2012.12.15 | 21:47

35
Господа УПРАВНИЦИ, НЯМА ВЕЧЕ НАКЪДЕ ДА СТЯГАМЕ КОЛАНИТЕ! Можем единствено да ви стегнем по едно въженце около охранените ви шии...
Погнусен Антигербарист

2012.02.03 | 20:34

34
Ей на това му викам доктрина на гарантирана бедност - с половин уста говори очевадни неща, които обаче на практика НЕ ИЗПЪЛНЯВАШ и после си го вадиш, удряш по тезгяха и искаш и народите и на другите европейски страни ДА СТАНАТ БЕДНИ РОБИ КАТО НАС! Разбира се високомерно подминаваш всички и всякакви европейски и международни класации за жизнено равнище на които трайно сме окупирали дъното на дъно... Изтръпнали гербари - чекайте, ще дойде видьов ден и за вас, сладури!
Погнусен антикомунист

2012.02.03 | 20:34

33
Хайде сега от 1 до 8, но май може би сте двама-трима платени към сайта да ходите на запад, защото сте КОФТИ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ или с една дума вечно ревящи МЪРЗЕЛИ. Какво сте ми сте разревали - със заплата на продавач и общ работник на запад се живее по същия начин както и тук. Обаче някои хора учат математика и смятат, но изобщо какво правите в България?! На запад всички са в дългове от милиарди, за да живеят още година-две добре преди да последват примера на гърците - 1млрд евро на година задължения на железниците, 20млрд евро на година укрити данъци....и т.н.
Абсолютно погнусен от моралното падение на гербари

2012.02.03 | 00:29

30
Кой си ти, бе да ти е*а п*/ката майчина, че ще ни лепиш квалификации и ще ни казваш каво да правим и какво да мислим, бе! Ти да не си някоя дистанционна врачка, та да провиждаш и знаеш какви сме били и какви не сме били - и че сме били МЪРЗЕЛИ! ВЗЕМИ И СИ НАВРИ КОМУНИЗМА И ГЕРБАРИЗМА В ГЪЗА СИ И СЕ ГРЪМНИ! Изкарай си миризливата мутра от гъза н бб ивиж че хората вече ги намират умрели от студ по площадите и улиците! На клошарите дават от няма и къде чай, а боко се гаври с болестта на едно дете и си прави тъп ПиАр от това, раздава телешки пържоли и обижда цялата нация без да му мигне гьонсуратското око - и ти ми казваш, че съм комунист - МИ ТИ ТОГАВА СИ НЕЗЕМЕН ПЕ*АЛ, бе нещастник долен!!!

2012.01.31 | 17:58

11
Ти другарю тази сутрин взима ли си хапчетата нещо много си противоречиш,а
...

2012.01.31 | 17:57

7
По същия начин живеят на запад ?? Ако ще и чистач на кенефи да си в западна европа ще живееш по добре от учител директор магазинер а бе 70 % от професиите..Коне с капаци сте..Гласувайки за Боко си го турваме по още 1 път...Спасението е : БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ТУК НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НАПРОТИВ ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА

2012.02.03 | 00:31

32
Няма икономика, няма криза, нали така чичка?
ЕДИН

2012.01.31 | 19:19

18
Това беше най-точният коментар. Предишните правителства се погрижиха за тая работа , приватизацията свърши работата а за тези почти не остана ко да пускат за приватизация. Опитаха с БДЖ, ама временно се отлагат работите. Но сме едва в началото на годината току виж до към края на годината са скопосали БДЖ-то. И то кво друго остава на тая държава. Целта им с тез приватизации беше под мотото, Нека се приватизират всички заводи и предприятия, че видиш ли държавата да няма задължения към тях и те към нея XAxaXAXAaxAX, но видиш ли никой не помисли, че именно заводи и предприятия пълнеха държавната хазна. Сега такива не останаха, съответно на въпроса ами от де да пълним тая държавна хазна, бат Дянков и другите преди него си рекоха а бре я да видим обикновенните бедни хорица колко по бедни можем да ги направим за да пълним държавната хазна. А по въпроса колко по бедни могат да ни направят все още не е достигнат консенсус и затова продължават да проучват. А на въпроса защо все обикновенните хора носят кръста, отговора е: Защото от обикновенният човек може да му вземат и дрехите от гърба без никой да им каже и гък, а богатите и данъците не могат да им вземат ( понеже всички са една партия). А бат Бойко продължава да удивлява всички с неговите лафове, той нас ни оправил тръгнал вече акъл на Европа да дава, да затягали коланите като нас XAaxXAxaxaAXxa, абе бе Бойко туй, че ние сме народ който отдавна е забравил девиза Обединението прави силата, не значи, че народите в другите държава безуачаствно ще седят и ще търпят и ще мизерстват като нас. Ние сме уникален народ, такъв сме били и такъв ще си останем лощото е, че преди сме били уникален народ но в добрия смисъл на думата, а за сега няма нужда от коментар. Та така де и аз съм един от вас седя на компютъра и си пиша мнението, но какво от това. И аз като вас съм просто един обикновен човек, от който нищо не зависи. Това важи за всички нас които тука заявяваме мнението си, понеже мисълта да се обединим всички ние които сме недоволни от това което се случва и продължава да се случва си остава просто мисъл. Никога няма да се обединим и да излезем на улиците да изразим гражданското си мнение както гърците да речем. Нашата работа може да се опише с: "Кучето си лае кервана си върви" само дето лаем на масата, по форумите но не и на улицата. Не съм първият който вижда колко безнадеждна става ситуацията няма и да съм последния, но пък бат Бойко нека да продължава с опитите да оправя и Европа.
Бля бля

2012.01.31 | 17:59

16
Ей, тикво нагла...ти кажи как си затегнал коланите, защото само обикновените хора са ги затегнали и са на ръба на отцеляването. А вие управляващите никога не сте спирали да харчите нашите пари, за собствени цели и облаги!
Willfull Withstandings

2012.02.03 | 00:31

31
Бля, бля - буквално си ми прочел мислите! Точно това си помислих и аз, когато прочетоп поредната изчепка на гадната мутра - да стягаме коланите СЕГА, а като умрем, ще отизеч в един по-добэр свят гдето боко -тиквата ще работи за нас и ще стяга калоните за нас - нещо на попска гербарастика ми мяза!

2012.02.03 | 00:29

29
Г-н Борисов всичко е правилно което си казал но си сбъркал едно само вместо НАС трябвало да им кажеш като ВАС обикновените българи нали тая криза не се отнася за ВАС а само за НАС [ става въпрос за затягане на коланите ]
Redeemed Failure

2012.01.31 | 17:57

10
Нъполно съм съгласен с коментара - сещам се за нова народна сентенция от рода на "кажи ми...дати кажа..." Та така - кажими доколко ти е стегнат колана за ти кажа какъв си 0 гербараст или нормален човек!!!
Той

2012.02.03 | 00:28

28
"Ние градим България". Според мен вие сте абсолютни сополи. Престанете да рушите България!!! Защо всичко, което кажете, трябва да си го тълкуваме на обратно? Градите "Мутренска империя".

2012.02.03 | 00:28

27
ББ почна да се олива. Може би страда от шизофрения
gladen

2012.01.31 | 22:09

26
E BOLKUK KAKVO DA ZATIAGAT KATO NAS ...TA NARODA UMIRA OT GLAD VE POMIARSKA TIKVO...TOLKOVA ZASPAL NAROD NIAMA NIKADE PO SVETA DORI YUTOPIA...SPI NARADE SPI KATO SE SABUDIS STE SI UMRIAL OD GLAD...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини