Илиана Иванова: Италия ни пуска на трудовия си пазар от 1 януари 2012 г.

  • 29 декември 2011 12:56

  • 2046
  • 0
Илиана Иванова: Италия ни пуска на трудовия си пазар от 1 януари 2012 г.
©

Италия отваря трудовия си пазар за българи от 1 януари 2012 г. Това съобщи пред „Фокус” евродепутатът от ГЕРБ Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария.

В Министерството на външните работи и Министерството на труда и социалната политика е пристигнало официално уведомление от Италия, че страната има намерение от 1 януари 2012 г. да отвори трудовия пазар за български граждани, съобщи пред "Фокус" евродепутатът Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария.

„В навечерието на Новата година новото италианско правителство показа една наистина европейска, отговорна позиция, която само може да бъде за пример на останалите държави-членки. Всички говорят за интеграция, за повече Европа, но Италия показа не само на думи, но и на дела, че е отворена към повече европейска интеграция. Много се радвам за което”, коментира Иванова.

Великобритания, Ирландия и Холандия са потвърдили, че трудовите им пазари ще останат затворени за български работници. Германия ще отвори частично трудовият си пазар. Очакват се решенията на Франция, Белгия, Люксембург, Малта и Дания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2046 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини