Сергей Станишев за протестите: ГЕРБ трябва да плати за лъжите си (видео)

  • 06 декември 2011 14:11

  • 5067
  • 19
Сергей Станишев за протестите: ГЕРБ трябва да плати за лъжите си (видео)
©

ГЕРБ трябва да си плати за лъжите. Никой не ги е карал насила да обещават 500 млн. лв. национални доплащания и още 70 млн. лв. за плащане на акциза за гориво на зърнопроизводителите.

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод протестите на земеделците.

"Всъщност основното искане на протестиращите е свързано с диалог, защото, когато всеки ден лъжеш, след това трябва да отговаряш за казаното. Протестът е безпрецедентен по мащаба си, никога не е имало такова масово недоволство. Това е и заради непредскауземостта на правителството, което продължава да си прави експерименти с тях и да ги заблуждава. Общата сума, която получават, е много по-малка от миналогодишната, а националните доплащания са още по-малко", добави той.

"Същото може да се каже и за БДЖ, защото преди изборите ги залъгваха, че ще решат проблемите им, а след изборите правят каквото си искат. Защо не се отделяха пари за ремонт на вагони, къде са парите, които държавата отпускаше на железниците, защото не се изпълнява споразумението със Световната банка и къде е ръководството, което преди две години обещаваше да увеличи приходите? Протакайки диалога, се търси воденето на БДЖ към фалит, за да може след това дружеството да се продаде на безценица. Железопътният транспорт се ползва от най-бедните, затова те пак ще платят социалната цена. ГЕРБ трябва да плати политическата цена за лъжите и безотговорното си поведение, включително и чрез оставки на министри. Редно е да си отидат тези министри, които водят секторите, в които има най-голямо напрежение. Мога да посоча Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, който с политиката си е в основата на увеличаването на цените и създаването на монополи. Другият е министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който също с действията си носи вина за протестите. Трябва да си отиде и ръководството на БДЖ, които също не изпълниха обещанията си. Министър-председателят от своя страна носи вина за непредсказуемостта, която излъчва цялото правителство", категоричен бе Станишев.

Лидерът на БСП посочи, че е пратил писмо на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в отговор на поздравленията му за поемането на лидерския пост на ПЕС от Станишев, защото левицата иска министър-председателят да инициира сериозни дебати в обществото, включително с участието на синдикатите и политическите партии. "България стои все по-провинциално в ЕС. Ние просто сме консуматор на решенията, в които не участваме със собствена позиция. Липсва и единна национална позиция по европейските проблеми. На предстоящия Съвет на Европа ще се обсъждат много важни въпроси и призовах премиера да формулира ясна позиция и по отношение на дебатите за промяна на Лисабонския договор, защото може да се стигне до допълнително разединение в ЕС, което не в интерес на България. Днес ЕС има нужда от бързи и решителни действия, които да показват политическа воля, което не се вижда в последните 2 г. от страна на българските управляващи", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5067 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
"Parvanovki" ili Semki i Bonbonki po Borisovo Vrem

2011.12.13 | 15:39

19
---- Прикрепено писмо (до Порасналия министър Цветанов от "икономиите" на майка му.) ---- Подател: евгени славков До: minister@mvr.bg, mvr@mvr.bg Относно: до Порасналия министър Цветанов от "икономиите" на майка му. Дата: Вторник, 2011, Декември 13 14:51:10 ЕЕТ Господин Цветанов,все повече хората ще се запитват кои сте.И все повече премиера ще избягва пикантни въпроси около тайната неофициална визита на псевдопатриарх Въртоломей с Борисов,относно "Двете Теми",при пристигането си от Истанбул.И Все повече ще възникват въпроси и от страна на застрахователните агенции относно палежите на автомобили в София,и каква е връзката между "Някои Неща" .И още повече ще се запитват в Белия дом кой е Джеймс Уорлик.Също и Сидеров ще размишлява,кой моу скрои "шапката" някога под формата на "магистралата" и по-късно като "дажамията".Бъди сигурен,че е въпрос на време да ви разберат как от Семки и Бонбонки и от икономисаните "закуските " на Цветанчо, и как сьс"сеене " на картофи от "премиери" в нивата на "България-АБВ-Еоод." се порасва Толкова !!!
penis za gerb

2011.12.07 | 17:53

14
Серизен политик се оказа Станишев-думи право в целта,точно на място и в подходящ момент.Колкото и да не го харесвам е прав.Стига си кривихме душите защитавайки некадърниците от бойковата партийка.Колкото и недоволен да бях от предишните,сегашните направо ме карат да ги заобичам.Като не стават,не стават.Да си ходят проаериканските подлоги от герб.
slavo

2011.12.07 | 19:15

18
Що си кривиш душата,на сърцето ти е другаря Станишков.И според теб,вероятно той е другаря който ще спаси света от кризата.Кажи си.

2011.12.07 | 01:10

5
Евала, един да се намери да каже истината!
Chetete "Bivol"

2011.12.07 | 17:56

17
Влезте в Google.бг,после напишете- Бивол и ще видите кои са "Трипода",т.е. БСП-Мафията управляваща и днес чрез Бойко Методиев Борисов и др. две пипала-Доган и Сакскобурготски
anonimen

2011.12.07 | 17:55

16
Da Gerb ni izlga 4e vinovnicite za polojenieto vkoeto se namirame, 6tebdat sadeni sotvetno BSP NDSV DPS no yvi IZLGANI.Ostana dase nadqvame na Boje nakazanie zavas gospoda i vsi4ki politi4eski izmamnici zaedno s GERP.
slavo

2011.12.07 | 14:41

10
Не си криви душата,на сърце ти е другаря Станишев.И според теб само другаря Станишев е способен да изведе света от кризата,нали?
Реалист

2011.12.07 | 17:55

15
Станишев нищо да не направи, пак ще е по-добре от другаря Борисов!!!

2011.12.07 | 14:59

13
presmial se harba na shtarba,eeee hooooo Putinko ti kavo pa govorish Kogato triabvashe da se planira anti krizisnata miarka ti ni izlaga che niamalo da ni zasegne i izharchi sumati pari
bai ivan

2011.12.07 | 14:54

12
Аз ся на кой да вярвам вече? На крадлив мафиот бойко и цецо или на путьо станишев дето без да си е потил гъзът сичко му е на готово? Ха кажете ми?
Chetete "Bivol"

2011.12.07 | 14:53

11
Влезте в Google.бг,после напишете- Бивол и ще видите кои са "Трипода",т.е. БСП-Мафията управляваща и днес чрез Бойко Методиев Борисов и др. две пипала-Доган и Сакскобурготски
naso

2011.12.07 | 14:40

9
Кой беше тоя Станишев? да си седи на село с Доган двамата
Барут

2011.12.07 | 14:40

8
Сергеичо напълни си носа с барут моето момче и се засили в някои ръб (ама остър).

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини