Касапниците в САЩ ще продължат, ако не действаме, заяви Обама

  • 17 юни 2016 08:07

  • 1966
  • 0
Касапниците в САЩ ще продължат, ако не действаме, заяви Обама
© Gettyimages (архив)

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият каза, че ако САЩ не предприемат действия за овладяване на насилието с огнестрелни оръжия и местния тероризъм, касапниците ще продължат, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс и ДПА.

"Ако не действаме, ще продължим да виждаме още касапници като тази, защото ще изберем да им позволим да се случват", заяви Обама, след като се срещна в Орландо с оцелели и роднини на убити при най-смъртоносната масова стрелба в съвременната история на САЩ. "Последните две терористични нападения на наша земя - в Орландо и Сан Бернардино - бяха местни", каза той пред репортери.
"Ще трябва да направим повече, за да не позволим да се случват такива събития. За това няма да е достатъчна само нашата армия. За това няма да е достатъчна само нашата разузнавателна общност", заяви президентът.

Обама и вицепрезидентът Джо Байдън посетиха Орландо няколко дни, след като роден в САЩ мъж, заявил своята преданост към различни ислямистки групировки, уби 49 души и рани 53 при нападение в нощен гей клуб в града. Според Обама в САЩ е твърде лесно разстроени или разгневени хора законно да се сдобиват с мощни оръжия като автомата, използван при стрелбата в Орландо. Той поднесе цветя на мемориала в памет на жертвите на нападението. Срещите като тази в Орландо станаха доста обичайни за Обама след множеството масови стрелби по време на осемгодишното му президентство.

"Днес отново, както толкова много пъти преди това, хванах и прегърнах опечалени роднини и приятели, а те попитаха: "Защо това продължава да се случва?" И призоваха да направим повече, за да спрем касапницата. Тях не ги е грижа за политиката. Мен също", каза Обама. По думите му нападенията на т.нар. терористи "вълци единаци" не могат да бъдат напълно предотвратени, но ако сдобиването с бойни оръжия стане по-трудно, могат да бъдат спасени много животи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини