Приеха окончателно промените в Закона за енергетиката

  • 08 юни 2016 11:47

  • 3500
  • 1
Приеха окончателно промените в Закона за енергетиката
© Novini.bg

Народното събрание създаде Фонд „Сигурност на електроенергийната система“. Това стана с приемането на промените в Закона за енергетиката приети от депутатите на второ четене.

Вноската, която ще се внася във фонда от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Булгартрансгаз ще бъде в размер на 5% от приходите им. С друга промяна в закона КЕВР няма да регулира цените за продажба на топлинна енергия и няма да определя цените на производителите, които съгласно одитираните годишни финансови отчети за някоя от предходните 3 години имат общи годишни приходи над 5 000 000 лева и приходите им от продажба на електрическа енергия от комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия надвишават 35% от общите им годишни приходи, освен ако тези производители осъществяват пренос и снабдяване с топлинна енергия на битови клиенти или използват произведената топлинна енергия за производството на растителна продукция.

С промените в Закона за енергетиката приходите от продажба чрез търг на всички разпределени на България квоти за инсталации, се премахва изискването на 70% от приходите от продажбата на допълнителните квоти за емисии на парникови газове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.08 | 13:00

1
още един фонд който сочи право в банковата сметка на политиците.

Добави коментар

Водещи новини