Бъчварова: АБВ се стреснаха от това, което се случва в БСП (видео)

  • 13 май 2016 08:21

  • 8543
  • 9
Бъчварова: АБВ се стреснаха от това, което се случва в БСП (видео)
©

АБВ имаха особен статут в коалицията, защото имаха споразумение само с ГЕРБ. Разговорите с тях бяха двустранни. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Когато предложихме на г-н Калфин в лично качество да бъде министър, имахме за цел социалдемократическият му подход да балансира водената от нас дясна политика в социалната сфера, която не беше много успешна в първия ни мандат. Сега си давам сметка, че това е била предизборна стратегия, очевидно разчетена до президентските избори, а не толкова да се направи нещо за държавата. Очевидно се залага на реванш на президентските избори, посочи Бъчварова.

Не мисля, че самото оттегляне на АБВ ще промени политиката на правителството. Да не забравяме, че ГЕРБ започна първото си правителство със 117 гласа в Народното събрание, сега има повече, каза тя.

АБВ се стреснаха от това, което се случва в БСП. Защото тяхната крайна цел е БСП. Заявката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за по-остро опозиционно поведение щеше да ги остави в сянка, затова те избързаха с решението си за оттегляне от управляващата коалиция, коментира Бъчварова.

Тя посочи, че продължават разговорите на ГЕРБ с партньорите им във властта за промяна на Изборния кодекс. В промяната на кодекса има рационалност, търсим най-добрите решения. В чужбина не можем да направим секции за всички, но търсим оптималния вариант, заяви вицепремиерът.

Попитана ще има ли предсрочни избори, Бъчварова заяви: "Убедена съм, че нашето правителство има какво още да свърши за държавата. Трябва да се даде шанс на политическия разум".

Вътрешният министър уточни, че в момента се провежда се рутинна полицейска операция – проверяват се нелегални имигранти във вътрешността на страната. Това е част от нашия подход за справяне с миграционния натиск. Това е начинът, по който полицията осъществява своите функции за гарантиране на сигурността, каза Бъчварова.

В отговор на въпроса има ли здрава логика в решението на някои общински съвети да забранят носенето на бурки, вътрешният министър каза, че реакцията на общинските съвети "показва една добра реакция на опасността около нас да се появят белезите на начално или последващо радикализиране". Като вътрешен министър мога да кажа, че ние имаме нужда от по-високо внимание, по-висока бдителност по отношение на белезите за радикализация, посочи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Казвам, че в България те нито са широко разпространени, нито са толкова дълбоко вкоренени, но ако ние в този момент нямаме такава реакция след време може да се окаже късно. Има белези, които са установени, има такива анализи, ние ги ползваме в МВР, белезите на поведение, което индикира радикализация, подчерта тя.

Що се отнася до това как ще се разреши да се използва облеклото защото това е един знак за отделяне на една група от цялата общност, вътрешният министър каза: "Мисля, че правилно местните общности, местните власти да вземат това решение защото те са най-близо до температурата на обществените настроения".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8543 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.05.14 | 20:21

9
И аз съм сигурен, че вашето правителство има какво да свърши още. Има още пари за крадене в тази държава!

2016.05.14 | 20:21

8
И КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С БСП? ОСВЕН ЧЕ ИМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА.

2016.05.14 | 20:21

7
вървят към гробището
stojan chadziev

2016.05.14 | 20:19

6
Kato 4e li e vreme za exproprijacija,taka kazvacha 4ervenite 47 god.,sega trjabva da im vzemem nagrabaneto i razdadem na naroda,da im go varnem na tezi mosennici.
1111

2016.05.14 | 14:20

5
бойко обичам те!!!!!ЗАРОБИ ГО ТОЗИ ПРОСТ НАРОД И ДЕЦАТА МУ С 26 МИЛИАРДА ЗАЕМИ.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОЩЕ 4 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ И ДА ГИ НАПРАВИШ ПОНЕ 50 МИЛИАРДА БЕЗ ЛИХВИТЕ.И НАКРАЯ ДА ИМ СЕ ИЗСЕРЕШ В УСТАТА НА ПРОТСИЯТ НАРОД И ДА СИ ОТИВАШ В ЧУЖБИНА ДА СИ ХАРЧИШ МИЛИАРДИТЕ И ДА СИ ЖИВЕЕШ ЖИВОТА.А ПРОТАЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ.ОБИЧАМ ТЕ БОЙКО!!!!

2016.05.13 | 21:35

4
БОГ да пази България от министри като Бъчварова !!!
Имаше нужда от твърда ръка

2016.05.13 | 20:53

3
БОрисов да е жив и здрав..НО трябваше отдавна да уволни всички диверсанти,чужди шпиони,платени агенти,платени лобисти,крадци и техни съучастници или около 60 % от администрацията вкл държавна и общинска.. Който и да дойде на власт с над 200 000 престъпника издържани с ограбвани пари от народа през бюджета няма как да се справи..в резултат десетки милиарди живи евра дългове..

2016.05.13 | 17:43

2
за да си добър министър не е нужно да се изказваш като закостенял университетски преподавател Бъчварова.
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И ГОЦЕ

2016.05.13 | 17:42

1
АБВ СЕ ВРЪЩАТ ПРИ ПАРТИЯТА КЪРМИНИЛНИЦА. ЯСНО Е ,ЧЕ ИМА ДОГОВОРКА МЕЖДУ ПЪРВАНОВ И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП. ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ВЗЕ ВЛАСТТА В СТОЛЕТНИЦАТА И СМЕНИ МИКОВ С НИНОВА. ЦИНИЗЪМ Е ТЕЗИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ДА СЕ НАРИЧАТ СОЦИАЛИСТИ. ЖАЛКО ЗА ПОЧТЕНИТЕ БЕЗИМОТНИ СОЦИАЛИСТИ ЗАКЪРМЕНИ С ИДЕАЛИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини