Прокуратурата разследва паричните преводи за над $1 млн., направени чрез фалшиви документи

  • 11 май 2016 14:22

  • 1697
  • 1
Прокуратурата разследва паричните преводи за над $1 млн., направени чрез фалшиви документи
© Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършени в периода март 2015 г. - януари 2016 г. множество банкови преводи извън територията на страната, посредством използване на документи с невярно съдържание. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Общата стойност на преведените суми възлиза на близо милион щатски долара, като преводите са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта.

Разследването се прави от отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, който е извършил и първоначалните оперативни и следствени действия по случая.

Към наказателна отговорност е привлечен Н.М. /29 г./ от Пловдив, спрямо когото, след като е съдействал на разследването и е дал обяснения за собствените си действия и за тези на евентуалните си съучастници, е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

За 24 часа по ЗМВР е задържан и К.К. /53 г./ от Пловдив, чието процесуално качество по делото предстои да бъде уточнено.
По делото са иззети множество документи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

Работи се за установяване на обстоятелствата при извършване и на други преводи с обща стойност над още един милион щатски долара. Изяснява се произхода на средствата, с оглед преценката за евентуално пране на пари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.12 | 11:55

1
ZAKONA NA PRERIYATA GO POZVOLYAVA.RODEN PATENT DA VODIM DO KOGA

Добави коментар

Водещи новини