Росен Желязков оттегли кандидатурата си за шеф на КЗК (обновена)

  • 09 март 2016 14:16

  • 1866
  • 0
Росен Желязков оттегли кандидатурата си за шеф на КЗК (обновена)
© Булфото

Кандидатът на ГЕРБ за поста председател на Комисията за защита на конкуренцията Росен Желязков се оттегли избора на членове за комисията, информира Канал 3.

"В личен план за себе си не мога да позволя внушенията, спекулациите и политизирането на този избор, които могат да се върнат като бумеранг. Заявявам оттеглям участието си като избор на председател", заяви Желязков, който е и единственият кандидат за поста председател на комисията. Оневиненият за аферата Костинброд обяви това още преди същинското изслушване на кандидатите за останалите постове да е започнало.

”Основният мотив е, че не търся служебна победа. Отказвам да се състезавам сам със себе си. Искам да отпадне всяко съмнение за предпоставеност и предрешеност на надпреварата”, поясни той.

”Позицията е моя автономна позиция. Това е мое лично и независимо решение, за което съм информирал вносителите“, категоричен бе Желязков.

„Споделям огромното разбиране за мястото на КЗК за реализиране на свободен, добре функциониращ и динамичен пазар като карта за устойчива икономика на потребителите. Бизнесът трябва да е конкурентна игра, от която потребителите печелят. Вярвам, че политика трябва да е честна игра, а не политиканска игричка“, обясни Желязков. По думите му, КЗК е независима и поставянето под съмнение на нейният състав и функциониране рушат значението и парализират възможността за ефективно реализиране на политиките в областта на конкуренцията“, коментира той.

Според него КЗК има нужда от доверие и изрази надежда, че с тази позиция ще допринесе за нейното укрепване.

Минути по-късно стана ясно, че Комисията по Икономическа политика е отложила заседанието по изслушване на кандидатите за членове и ръководство на КЗК. След 5-минутната почивка предложението за продължаване на заседанието по Икономическа политика и туризъм бе прегласувано. Както следва - „За“ гласуваха 8 народни представители, „против“ - 1 „въздържали се“ – 9, с което бе отхвърлено и председателят на комисията Петър Кънев закри заседанието.

Последвайте канала на

Калина Христова
1866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини