Напредва ли България с въвеждането на електронните услуги?

  • 10 октомври 2016 12:36

  • 2931
  • 2
Напредва ли България с въвеждането на електронните услуги?
© Булфото

Докъде стигна България с усилията за въвеждане на електронно управление. Отговорът на този въпрос ще бъде даден утре, когато новият председател на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) ще представи приоритетите си.

Събитието ще бъде от 13.00 ч. в зала „Триадица“ на Гранд хотел София. Структурата, която трябва да ускори въвеждането на електронното управление в България, беше създадена със Закона за електронното управление.

Агенцията е правоприемник на дирекция „Електронно управление” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”. Държавна агенция „Електронно управление” ще има функции по издаване, налагане и контрол на политики, правила и добри практики в областта на електронното управление, стратегическо планиране и инициативи, бюджетно програмиране и контрол, координация на секторни политики и секторни и междуведомствени проекти. Агенцията ще поддържа също така централизирани регистри за нуждите на електронното управление, други централизирани регистри, държавен частен облак и комуникационната мрежа на държавната администрация.

С решение на правителството от 28 септември т.г. за председател на ДА ЕУ за срок от пет години беше определен Росен Желязков.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.11 | 10:09

2
бла бла

2016.10.11 | 10:09

1
напредва ,назад ,банкомата картата ми взе и не иска да я пуска

Добави коментар

Водещи новини