Цветанов за избора на КЗК: ГЕРБ не може да взима еднолично решение

  • 08 март 2016 18:20

  • 1762
  • 4
Цветанов за избора на КЗК: ГЕРБ не може да взима еднолично решение
©

Всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК е изпълнено. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията  Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на извънреден брифинг в парламента във връзка с избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

  „Смятам, че колегите направиха абсолютно всички уточнения от позицията на тяхната парламентарна група. Ние ще се съобразим с партиите, с които формираме парламентарното мнозинство, защото знаете, че ГЕРБ участва в този парламент и подкрепяме правителството заедно с останалите парламентарни групи, с които формираме парламентарното мнозинство”, заяви Цветанов.

По думите му, всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК е изпълнено и направените предложения, както от парламентарни групи, така и от групи народни представители, са направени в съответния срок.

„Всеки един е имал правото да направи съответните предложения по процедурните правила, които са гласувани в пленарна зала. Когато те бяха гласувани имаше направено предложение от гражданския съвет на Реформаторския блок, беше поискана почивка, след което подкрепихме предложенията, които бяха възприети от Гражданския съвет на РБ. Така че в тази посока парламентът продължава дейността си по съответния ред”, отбеляза той.

„Ще запозная премиера с мнението на парламентарните групи, които формират парламентарното мнозинство. Сами разбирате, че ГЕРБ не може да взима еднолично решение във формат, в който формираме парламентарно мнозинство от четири партии. Ще разговарям с него в по-късните часове. Сега ще запозная парламентарна група с това, което се консолидираха всички парламентарно представени групи, които подкрепят, както правителството на Бойко Борисов, така и съответните министри от съответните парламентарни групи”, каза още Цветанов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1762 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.03.12 | 19:58

4
Осъден, но с чадър от Бойко...
гост

2016.03.12 | 19:58

3
с какви очи се изправяш пред този заспал народ бе боклук мръсен само затвора за теб

2016.03.12 | 19:58

2
Не, наистина... Защо този господин няма присъда?

2016.03.12 | 19:58

1
Този, защо не е в затвора???????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини