Калфин: Ще защитим правата на работещите в чужбина българи (видео)

  • 07 март 2016 16:50

  • 1581
  • 6
Калфин: Ще защитим правата на работещите в чужбина българи (видео)
©

Това е първото заседание на Съвета на ЕС с участието на министрите на труда, в рамките на холандското председателство Това заяви социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска след Съвета на ЕС с участието на министрите на труда.

"С новото председателство, разбира се, започнаха да се променят и приоритетите. За страната ни 2-3 се очертават като най-важните теми", каза още той и допълни, че това са:

1. Прилагането на препоръките на ЕК за промените, които страната ни трябва да предприеме в сферите заетост и социална закрила. Тук позицията на България е свързана с това, че годишните препоръки са важни за страните, но те трябва да отчитат едновременно, както националното развитие и специфики, така и имплементацията на общите европейски политики.
2. Тази година фокусът е насочен към немотивираните на пазара на труда. Тук предложението ни е свързано с въвеждане на единна система за проследяване на работещите мигранти. Тази система ще помогне за това да се знае кой, кога и къде е работил, на какви суми се е осигурявал и какви данъци е плащал. Това ще даде повече информация за сезонните работници и ще ги извади от статистиката на „дълготрайно безработните“ в различните страни-членки на ЕС, включително и у нас.
3. Важна за нас е директивата за командированите работници, тъй като тя засяга много работещи в чужбина българи. Много внимателно ще следим какви промени искат да бъдат направени в нея и ще защитаваме правата на българските работници в ЕС.
4. Изключително важна за нас е връзката между образование и заетост. Тук темите ни са свързани с признаване на дипломите, с признаване на професионалните квалификации, с подобряване на връзката между образование и реален живот. В Европа от 500 млн., 70 млн. имат минимални познания по математика или езици.

Последвайте канала на

Калина Христова
1581 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.08 | 11:50

6
АЛО,СОЦИАЛЕН И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НА ПЪРВАНОВ МИНИСТРЕ НАПРАВИ ТАКА,ЧЕ МЛАДИТЕ ХОРА ДА НЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,ПО-ВЕЧЕ ОТ 600 ХИЛЯДИ МЛАДИ ДО 35 ГОД.ВЪЗРАСТ РАБОТЯТ ПО 13-15 ЧАСА ПО СЕЛСКОСТОП.ПОЛЯ ОТ ПАРТУГАЛИЯ ДО ШВЕЦИЯ И ОТ АВСТРИЯ ДО АНГЛИЯ ,ПО СТРОИТЕЛНИ СКЕЛИ,В ЗАТВОРЕНИ СКЛАДОВИ ПОМЕЩЕНИЯ И ХЛЕБОПЕКАРНИ БЕЗ НИКАКВИ СОЦИАЛНИ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ,ТИ ТОВА ОБЯСНИ НА ТВОИТЕ КОЛЕГИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА

2016.03.08 | 11:36

5
Те не могат да защитят правата на работещите във България камо ли в чужбина!

2016.03.08 | 11:35

4
Нас не ни мислете. Ние си имаме права и нямаме нужда от защита. По добре помислете за работника в Бг.
Гост

2016.03.08 | 11:35

3
Човека трябва да каже нещо не му се сърдете, така или иначе всички знаем, че на думи всички са силни, но делата ги няма.
pederast

2016.03.08 | 08:10

2
nekadurnik
37

2016.03.08 | 08:09

1
Хайде да поработите първо за правата на българските работници в България , какво ще кажете, господа политици и синдикалисти?Да речем за правата на продавачите, които всяка сутрин изкарват стоката от целия магазин и я подреждат на тротоара,а вечер я връщат обратно.Ако пък нещо се откраде междувременно от някой мил минувач, след това се заплаща от продавача, тъй като същият нямал поне пет очи. А баничарите, пекарите - някой работят по 18 часа, а получават колкото за хляб, пътни и незначителни дреболии.Крайно време е да се следи за пренатовареността на работниците-безкрайно много хора работят за трима, а получават за половин човек.Да се въведе работа на смени там ,където се налага, а не да се побъркват хората от умора.

Добави коментар

Водещи новини