Земеделските производители в Пазарджишко са в стачна готовност

  • 19 ноември 2011 11:52

  • 1432
  • 3
Земеделските производители в Пазарджишко са в стачна готовност
©

Земеделските производители в Пазарджишко са готови да подкрепят евентуални протестни действия, ако се стигне до такива. Това съобщи Ангел Вукодинов, председател на зърнопроизводителите в Южна България, пише "Фокус".

За да излезем на протести, имаме определени процедури, с които се съобразяваме. Като членове на Националната асоциация се съобразяваме с нея и решенията й, коментира Вукодинов. Решението за момента е изчакване на среща с премиера, за да се разбере дали ще потвърди или не подписаните споразумения.

Ако има национално решение след тази среща за излизане на протести, се свиква национален съвет, на който се решава как ще протече протестът – дали ще бъде по места, дали ще бъде централно и как ще протекат протестните действия.

Председателят на зърнопроизводителие каза също, че причината, провокирала протестни действия е, че се води труден диалог две години и половина с управниците. Само 20 дни преди изборите имаше подписа на финансова рамка за целия сектор земеделие в размер на 570 милиона лева, а в момента сумата е редуцирана с 230 милиона.

Неизплащането на единица площ или намалението на плащанията ще намали доходите и на малките, и на средните фермери и земеделски производители. А това няма как да бъде подминато или омаловажено от земеделските производители, каза още Вукодинов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1432 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.12.05 | 22:35

3
smachkaite depytatite tartei
Бойко Истината

2011.11.19 | 22:37

2
че кой му вярва вече, че и среща чакате . . . . .
bos

2011.11.19 | 22:37

1
kakvi pari izkate polski mishki takiva ,pari ima samo za kapitalisticheskata oligarhia ne za kooperatori kato vas s mijavi traktori praskalki i seqlki, ia se ogledaite ,koito ima para toi diktyva polojenieto ohluvi takiva.

Добави коментар

Водещи новини