Кунева доволна: Може да не вървим по права линия, а по спирала, но отчитаме успех (видео)

  • 11 януари 2016 12:06

  • 2105
  • 9
Кунева доволна: Може да не вървим по права линия, а по спирала, но отчитаме успех (видео)
© Булфото

За ускоряване на реформите и промените се обявиха от Реформаторския блок в лицето на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 през новия политически сезон, предаде репортер на novini.bg.

„Ако първата година от коалиционното ни управление мина под знака на опознаване на партньорите и на набелязване на целите за работа, то през втората година е време да започнем активно да реализираме реформите“, заяви Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Основните приоритети, обясни тя, са работа по промяна на изборното законодателство. Тъй като предстоят парламентарни избори и да не се повтарят събитията от „Арена Армеец“, трябва да се направят необходимите промени и този закон да се превърне в устойчив, заяви тя. Предстои да бъде подписана декларацията и анексът с ГЕРБ относно коалиционното споразумение. Кунева уточни, че това е една рутинна практика и с нея се въвежда друга култура на управление. „На всеки шест месеца ще даваме отчет заедно с министрите“, поясни вицепремиерът. Кунева уточни, че не се излиза от основното споразумение с тази декларация, а се прави оценка на дейностите.

„Третият приоритет, но не и последен е необходимостта да бъде изготвен нов закон за съдебната власт, антикорупционният закон да бъде променен като бъде изградена национална система за борба с корупцията, както и промени в наказателното право, защото много е важно да дадем сигнал на българските граждани, че България се движи напред, дори и да не е по права линия, а по спирала, но отчитаме напредък“, заяви Кунева.
Относно предстоящите президентски избори лидерът на ДБГ ще изчака да говори със съпартийците си от РБ и иска разговор със старото дясно, визирайки СДС, тъй като от тях са излезли двама от президентите на България – покойният Желю Желев и Петър Стоянов

Димитър Делчев от своя страна заяви на пресконференцията, че РБ ще останат на старата си позиция и няма да търсят подкрепата на ДПС или пък на отлюспилите се от ДПС депутати.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2105 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.01.12 | 02:06

9
отвратителна жена
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.12 | 02:06

8
Долна продажна кypва. Успех в задлъжняването и кражбите ли отчитате?

2016.01.12 | 02:06

7
Мазна Проста и Нахална като Рада Дълбоката - същата пача
Оле мале

2016.01.12 | 02:06

6
К'во им става на тези хора? Ни сме до ушите в ... развалени банани, те само за успехи говорет, а че се и гордеят! Мале-мале!
Антон

2016.01.12 | 02:06

5
С какво се гордее не ми е ясно показни убийства, висока престъпност, голяма корупция, зле развито здравеопазване, образованието и то потъва всеки ден, ниски заплати, най-бедна страна в ЕС, армията и тя потъва яко.. С какво се гордеете г-це Кунева с какво ... С реформите за упадака на държавата ли за това че в някой райони на България ако не знаеш ТУРСКИ ЕЗИК не те взимат на работа, че се извършва икономически геноцид с това ли се гордеете ....

2016.01.12 | 02:06

4
otvratitelna kurva

2016.01.12 | 02:06

3
За Кунева да живееш е треторазрядна държава с корупция е успех нямам думи сами се хвалят иначе не биха нищо добро за нашите 240 корумпета!
отврат пфу

2016.01.12 | 02:06

2
Уууууу , къв успех отчита маааа, комуняго , писна ни от вас, скоро ще е , ше гризнете дръвцето
GOCT

2016.01.11 | 18:36

1
DOVOLNA BILA I AZ NA NEINO MYCTO CHTE CYM DOVOLEN: ZAM.PRE-TEL NA MIN.CYVET,BIVCH EVRODEPUTAT I T.N.CEGA BLY-BLY ZA BYDECHTI REFORMI CHTE GOVORI DO KRAY NA 4-I GHODICHNIAT MANDAT.NO TY NE E VINOVNA,NIE "OFCETE"...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини