НС избира управител на БНБ на извънредно заседание утре

  • 13 юли 2015 13:56

  • 1218
  • 1
НС избира управител на БНБ на извънредно заседание утре
© Булфото

На извънредно заседание утре парламентът ще избере управител на Българската народна банка /БНБ/.

Кандидатите за поста са четирима. Бисер Манолов е предложен от Парламентарната група на Реформаторския блок, Виктор Йоцов е издигнат от групата на АБВ, Григорий Вазов е предложение на Патриотичния фронт, а Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. е номиниран от ПГ на ГЕРБ, както и от ПГ на Реформаторския блок.

Четиримата бяха изслушани в заседание на Комисията по бюджет и финанси на 9 юли. Изборът ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Народното събрание.

Гласуването ще бъде явно чрез компютъризираната система в пленарна зала. За избран ще се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако при първото гласуване никой от кандидатите не получи необходимия брой гласове, се извършва повторно гласуване, в което участват двамата, събрали най-много гласове "за", отбелязва БТА.

Ако и тогава никой от кандидатите не бъде избран с нужния брой гласове, Народното събрание ще трябва да открие нова процедура за избор.

След избора на управител на БНБ депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за енергетиката, както и промени в Закона за лечебните заведения. Извънредното заседание ще е от 11.00 до 17.00 часа.

Последвайте канала на

1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.13 | 14:11

1
да видим какво ще решат „умните „глави...

Добави коментар

Водещи новини