Депутатите отложиха разглеждането на промените в Наказателния кодекс

  • 18 юни 2015 10:32

  • 1290
  • 3
Депутатите отложиха разглеждането на промените в Наказателния кодекс
© Булфото

Парламентът отложи разглеждането на шест законопроекта за промени в Наказателния кодекс заради искане да бъде присъединен към тях още един, свързан с давността на престъпленията, извършени от комунистическия режим.

Депутатите трябваше да продължат дискусия по първото четене, започнала през февруари. Вносители на два от проектите са Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и група народни представители, а по един законопроект имат Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и група народни представители, Министерският съвет, Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и група народни представители, и Петър Славов. Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно поиска от името на ДПС да бъде присъединен към обсъждането и законопроект, внесен от Методи Андреев (ГЕРБ) и група народни представители. Той не е бил обсъден в правната комисия заедно с останалите законопроекти, отбеляза Казак и допълни, че темата е предмет на един от обсъжданите.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 каза, че има връзка между различните законопроекти и посочи, че има още два проекта за промени в НК, които не са включени в дневния ред. Единственият аргумент за това е, че по група законопроекти, които трябва да се обсъждат днес, вече е започнал дебатът, коментира председателят на парламента. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на (БСП) обяви, че е абсурдно да бъде разширяван дебат, който вече е започнал.

Данаил Кирилов (ГЕРБ) предложи правната комисия да разгледа при първа възможност законопроекта на Методи Андреев и в следващо заседание да бъдат подредени един след друг - първо пакета от шестте законопроекта и веднага след това предложението на Андреев. Кирилов допълни, че те са склонни на отлагане.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Влезе ли ти във двора

2015.06.19 | 23:09

3
ислямски циганин да убива и краде,Българина има право да се защити от чифутския султански болен мозък и да го разтреля.И от талибана да се превърне във продукт за храна на домашни любимци.
XXL

2015.06.18 | 12:38

1
ЗАЩО ЛИ НЕ ГО ПРИЕМАТ !!!!ГУЗЕН НЕ ГОНЕН .........
Защото

2015.06.18 | 14:05

2
ще намалее депесарския електорат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини