Еврокомисарят Кристалина Георгиева откри център "Обучение при извънредни ситуации" във ВА

  • 15 октомври 2011 13:42

  • 1082
  • 1
Еврокомисарят Кристалина Георгиева откри център "Обучение при извънредни ситуации" във ВА
© булфото

На 9 ноември вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и неговият екип ще бъдат първите, които ще преминат курс за реакция при кризисни ситуации в новия център "Обучение при извънредни ситуации" към Военната академия "Г. С. Раковски". Това обяви еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование при откриването на центъра, на което присъства военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, както и ръководството на висшето учебно заведение, предаде БТА.

Центърът е изграден с национални средства и струва около 250 хиляди лева. Той е пример за интеграция в сектора "Сигурност", тъй като е направен в сътрудничество с Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР, отбеляза министър Ангелов. По повод на липсващите 14 снаряда от бившето поделение в с. Челопечене Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март предупреди, че има риск за онези, които биха се опитали да работят с тях. Разширява се периферията на търсене, едновременно с това тече и разследване, добави
министърът.

Триста осемдесет и пет са били бедствията по света само за миналата година, като честотата им се увеличава, информира Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Освен природни, към тях се добавят и рисковете от тероризъм, поясни тя. По думите й всеки инвестиран лев, долар или евро в превенция и оценка на риска има възвръщаемост между 400 и 700 процента. Имаме огромно задължение да подкрепяме програми, които подготвят хората за екстремни ситуации, обясни важността на функцията на новия център Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Европа, като цяло, посочи тя, усвоява едва 20 на сто от 7 млрд. евро, с които разполагат еврофондовете, предназначени за подготовка, предвиждания и реакция при криза.С изграждането на центъра ще бъдат изпълнени две основни задачи - обучение и провеждане на учения съвместно с МВР, като част от превенцията по защита на населението. На второ място, създава се национален оперативен комуникационен и информационен център за управление при извънредни ситуации. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование си пожела и служителите на нейния кабинет в Брюксел да преминат подготовка в центъра.

Последвайте канала на

БТА
1082 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.17 | 22:30

1
Ауу, щотака - нула коментари по статията (допреди моя) за ВЛИЯТЕЛНАТА деятелност на уж НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА ПОЛИТИЧКА в България! А хорски интерес - никакъв! Намирисва ми на платено социологическо поституиране май! Кристалино, моме, ти си кристал европейски - не си навирай ГАГАТА в българските бакии, щото много ще те сърби носът и накрая може и да ти окапе като такъв!!! Остани си такава – някак си далечна, ала все пак (пак някак си) близка (според социолозите) - най-малкото щото РЕЙТИНГЪТ ТИ СРЕД БЪЛГАРИТЕ БИЛ № 1 - на какво се дължи този социологически феномен на социалното проституиране АЗ НЕ ЗНАМ и не искам да знам, Кристалино, моме юропейска!

Добави коментар

Водещи новини