Кристалина Георгиева: Заслужихме си членството в ЕС

  • 09 май 2011 09:11

  • 1250
  • 0
Кристалина Георгиева: Заслужихме си членството в ЕС
©

"България е достоен член на Европейския съюз и това ще доведе до повишаване на жизнения стандарт". Това заяви в "Здравей, България" по Нова телевизия специалният гост в Деня на Европа еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Заслужихме си членството в ЕС, там е нашето настояще и бъдеще. С по-малко опит сме, имаме да довършваме реформи, но нашето поведение в европейското семейство е достойно за уважение", категорична бе Георгиева.

"България в резултат на поведение, което е заслуга на няколко последователни правителства, включително и това, запази макроикономическа стабилност. Когато казвам на колеги, че външният ни дълг е под 15% от БВП, те се учудват. Това значи, че ние допринасяме за нашата собствена стабилност и тази на Европа. Към днешна дата това е най-важното", допълни еврокомисарят.

"За нас все повече се отваря вратата да работим свободно в Европа и според мен това са бели кахъри. Въпрос на време е и това не е станало досега, защото не ни провървя по отношение на общия икономически климат. В условията на криза да очакваме голяма гъвкавост на пазара на труда не е реалистично", на мнение е Кристалина Георгиева.

Според нея с излизането от кризата ще станем свидетели на увеличаване на търсенето на работна ръка и отпадане на ограничението за българите. Не се нае обаче да прогнозира кога това ще се случи, но поясни, че вече се наблюдава покачване на икономическите показатели.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини