78 язовира може да предизвикат бъдещи наводнения (видео)

  • 01 декември 2014 12:30

  • 3297
  • 0
78 язовира може да предизвикат бъдещи наводнения (видео)
©

Завърши извънредното заседание на Министерски съвет. На него са били обсъдени спешни мерки, които трябва да бъдат взети, за да не се допускат бъдещи наводнения, предаде репортер на Novini.bg.

На брифинг след заседанието министрите Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва заявиха, че тяхната цел е да бъде проведена и да се осигури превенция от наводненията. Безспорно е установено, че има проблеми с язовирите в страната. Установени са и доста законодателни пропуски. 268 от всичките 2000 язовира са с неопределена собственост към този момент. Те са пръснати в цялата страна. Със заповед е решено областните управители да започнат да установяват собствеността им. От тези 268 язовира 78 са в аварийно и предаварийно състояние. За да не се допуснат бъдещи инциденти, МС е решил да бъдат отпуснати 500 000 лева на министерството на земеделието. Тези пари трябва да се дадат на "Напоителни системи", за да се направи оглед на състоянието на язовирите, разкриха министрите. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена заяви, че една част от опасните язовири са превърнати в рибарници. При голяма част от тях липсват механизмите за изпускане на водата, каза още тя.

Стана ясно още, че вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. е разпоредил на всички общински кметове, които имат язовири на територията си, да извършат инспекция и да бъде гарантирано, че няма да се допускат повече наводнения. МС е взел решение, че до края на годината ще се внесат законодателни промени в Закона за водите. Ще бъде създаден и единен контролен орган, който ще се грижи за безопасността на язовирите и ще налага административни мерки. По време на заседанието са присъствали и прокурори, които разследват наводненията от тази година. Те са дали препоръки към министрите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини