Партийните субсидии няма да растат с минималната заплата

  • 05 октомври 2011 21:23

  • 987
  • 0
Партийните субсидии няма да растат с минималната заплата
© Булфото

Държавната субсидия за партиите вече няма да расте с минималната заплата.

Правителството одобри доклад на министъра на социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, в който се предлага редица плащания да се отвържат от най-малкото възнаграждение. Според него трябва да бъдат променени 16 закона, 8 наредби и 5 правилника.

Сред тях е и Законът за политическите партии, според който преминалите над 1% на последните парламентарни избори получават държавна субсидия. Тя е 5% от минималната заплата и се полага за всеки глас, даден за политическата сила. След като минималната заплата се увеличи от 240 на 270 лв. от септември, парите им трябва да скочат през януари от 12 на 13,50 лв. за глас.

Кабинетът обаче планира да предложи необходимите законодателни промени до ноември и партийните субсидии да бъдат замразени, както обеща преди време премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Дали субсидията ще бъде замразена на 12 лв., обаче зависи от това, кога парламентът ще ги гласува. Ако това не стане до януари, шансовете партийните пари да не пораснат са нищожни.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини