ГЕРБ щяла да премахне връзката между партийните субсидии и минималната работна заплата

  • 05 юли 2011 09:10

  • 1051
  • 1
ГЕРБ щяла да премахне връзката между партийните субсидии и минималната работна заплата
© Булфото

По този начин субсидиите ще бъдат ограничени, съобщи пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Друг вариант е чрез законодателни промени да се позволи даряване на част от партийните субсидии за социални и здравни нужди, допълни той. Успех за България, според него, е запазването на доходите и данъчната тежест.

Даването на средства за представителните нужди в европейска практика, като трудовото възнаграждение на депутатите е около 2600 лв., съобщи още депутатът. Голяма част от тези средства в ГЕРБ дават като дарения, посочи Главчев. "

През 2005 г. партийната субсидия е била 1% от минималната работна заплата, 2006 г. - 2%, в началото на 2009 г. - 5%, като идеята е да се изсветляват средствата, отпускани на партиите, каза още Димитър Глачев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
наблюдател

2011.07.05 | 17:55

1
Стига сте се подигравали с обикновеният избирател- всички знаем,че вината за обезлюдяването и обедняване- то на българският народ е единствено на Народното събрание.Излишно е да хвърляте прах в очите ни и да ни заблуждавате - с "малките депутатски заплати" и с раз-ните скрити и покрити субсидии и дарения.Според мен бройката на депутатите трябва да стане на 2400,тъй като се оказа, че труда им е от супер висока степен на компетентност, отговорност и значимост за оцеляването на българската нация.Дори имаме уверение от Съюза на пенсионерите за събиране лично от тях парични помощи за депутатите от НС !

Добави коментар

Водещи новини