Станишев: Ще съдействам с всичко необходимо за свалянето на имунитета ми

  • 12 ноември 2014 15:25

  • 1119
  • 4
Станишев: Ще съдействам с всичко необходимо за свалянето на имунитета ми
©

Имунитетът ми е формална пречка за разглеждането на делото за изгубените документи. Аз самият ще съдействам с всичко необходимо както на службите на Европейския парламент, така и на българските институции.

Това заявява председателят на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в писмо до президента на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден по повод искането на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за сваляне на имунитета му като член на ЕП. Писмото на Станишев е публикувано във фейсбук.

Ето и цялото писмо:

„В близко време до Вас ще бъде адресирано искането на главния прокурор на Република България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за свалянето на имунитета ми като член на Европейския парламент.

Повече от четири години срещу мен се води разследване за „изгубени“ документи, започнато по чисто политически причини. Предстои произнасяне на съда, но имунитетът ми е формална пречка за разглеждането на делото. За мен е важно бързо да получа достъп до правосъдие и да изчистя името си.

Запознат съм с Правилника за дейността на Европейския парламент и, за съжаление, той не предвижда процедура, по която депутат да поиска имунитетът му да бъде свален. Правилникът на българското Народно събрание дава тази възможност и аз в два поредни мандата се възползвах от нея.

Моля за Вашето съдействие за бързо стартиране на предвидената в чл. 9 на Правилника за дейността на Европейския парламент процедура. Аз самият ще съдействам с всичко необходимо както на службите на Европейския парламент, така и на българските институции”, пише още в писмото си Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1119 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.13 | 18:08

4
kak se gubiat vajni dokumenti ? ne e nosna karpicka. mislia ce ne se gubiat prodavat se. STANIHEV ti nai-dobre znaeh KOI ti e sral v gahtite.
иван

2014.11.13 | 18:08

3
Ейййй,смелчага,Фнимание,ша Фърля една бомбичка,гуляма пушилка ша стане,брех,брех,да му се ненадаш.Ербап.
БУТАЧА

2014.11.13 | 18:07

2
ПЕДАЛЧООООО ,ЩЕ ТИ ЕБA МАЙКАТА
5

2014.11.13 | 18:07

1
Лицемерна пуйка

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини