Станишев: Новият председател на ЕП е приятел на България

  • 17 януари 2012 17:06

  • 2587
  • 8
Станишев: Новият председател на ЕП е приятел на България
©

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на поздрави новоизбрания председател на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, който е доскорошният председател на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Станишев отбеляза факта, че Шулц спечели убедително на първи тур, при трима кандидати. Това според президента на ПЕС е доказателство за доверието в него като политическа фигура и като човек, който следва ясна линия на демократичност в ЕП и отстоява социалните ценности и солидарност в ЕС.

Станишев напомни, че именно Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден е направил много за интеграцията на България в ЕС - с ясни принципи и аргументи, точно когато много страни бяха скептични към българското членство и поставяха тежки условия. Лидерът на БСП отбеляза още, че Шулц като председател на Групата на Социалистите и Демократите беше инициатор на две резолюции на ЕП за Шенген – щом сме изпълнили техническите критерии, да няма поставяне на нови.

На журналистически въпрос дали има опасност България да последва примера на Унгария и проблемите със спазването на демокрацията да се разглеждат в ЕП, Станишев отговори, че страната ни не е застрахована. Той отбеляза, че Шулц е наясно с начина, по който правителството е провело изборите в България.

Президентът на ПЕС изрази убеденост, че Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден ще направи ЕП по- видима и работеща в интерес на гражданите институция, тъй като тя представлява техните интереси. Станишев е убеден, че Шулц ще отстоява общностния метод при взимането на решенията, защото в особено тежката ситуация на криза, когато той се пренебрегва, се взимат непрозрачни решения.

В речта си пред ЕП, след като беше избран, Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден обеща да се води изцяло от интереса на европейските граждани, както и да подкрепя всички евродепутати, които отстояват тези интереси. Той заяви готовност ЕП да е много по- чувствителен към темите, които интересуват хората в момента като доходите и бъдещето на децата. Шулц обеща да отстоява демокрацията и прозрачното взимане на решения. Той отбеляза, че ЕС не е игра, която някой трябва да спечели или да загуби и точно затова е важно следването на общностния подход.

На заседание на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП за председател на Групата беше избран Ханес Свобода.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2587 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
eskimos

2012.01.20 | 00:01

8
razbira se 4e e priqtel,no samo na 4ervenata 4ast!6toto bez elektorat nqma nito vlast,nito pari@
111

2012.01.20 | 00:01

7
Преди бяха все братя,сега минаха на приятели.Мазник смотан.

2012.01.20 | 00:00

6
Станишев обаче не е приятел на България.

2012.01.18 | 01:15

5
6ulc?ot kva li narodnost e toz priatel
М

2012.01.18 | 01:14

4
На тоя ли жена му е от Сименс ... та Станишко го направиха ляв на левите. Голем мишок тоя гей.
Поправката Станишев

2012.01.18 | 01:14

3
Станишев-виновен до доказване на противното.
1

2012.01.18 | 01:08

2
W W W . ORIG INALNI . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ !
Радко

2012.01.17 | 21:42

1
Подкрепям мнението на г-н Берлускони за г-н Шулц.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини