БСП разделени за коалиция с ГЕРБ

  • 09 октомври 2014 06:03

  • 4420
  • 5
БСП разделени за коалиция с ГЕРБ
©

В БСП има разминаване на мненията дали партията трябва да участва в преговори за управление с ГЕРБ. Това пише "Труд", цитирайки социалисти от "Позитано" преди пленума в петък.

Официалната позиция след Изпълнителното бюро бе, че соцръководството трябва да получи мандат за участие в разговорите по покана на ГЕРБ. Фактори от БСП-София и в централата обаче били против преговори, твърдят червени. Сред недоволните били хора около Янаки Стоилов и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Ден по-рано бившият енергиен министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на обаче обяви, че ако БСП получи покана за управление, трябва сериозно да я обсъди. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на пък предлага вътрешнопартийно допитване: "Не мисля, че сме по-умни от хората и трябва да попитаме тези, които гласуваха за нас, какво мислят." И призова за "конструктивно поведение" и "ясно намерение" за подкрепа на важни приоритети. По думите й най-лош е вариантът за нови избори. "Очаквам тежък пленум - и заради ГЕРБ, и заради разгромната изборна загуба", каза вчера социалист.

В левицата се говори, че между ГЕРБ и АБВ текат неформални разговори за подкрепа на кабинет на Борисов. ДПС също се очаква да подкрепят, без да имат позиции във властта.

Варианти за "широка коалиция" с части от реформаторите, Патриотичния фронт, ББЦ и парламентарно рамо от ДПС също се върти в политическите кулоари. "Всичко в момента е спекулация преди официалните преговори", заявиха от ГЕРБ.

При резултата от изборите ще ми е трудно да обясня участие в управление. Не виждам как БСП ще защити позициите и политиките си, а и още твърдя, че БСП е алтернатива на ГЕРБ. Хората се отвратиха точно от безпринципни коалиции. Има риск Борисов да избере вариант за ново правителство на задкулисието, което няма да има дълъг живот - например с АБВ, част от реформаторите, от Патриотичния фронт и с подкрепа от ДПС. Притеснен съм от сигналите отвън - в Брюксел следят какъв кабинет ще се сформира и сигналът е, че се очаква драматичен доклад за вътрешните работи заради политически зависимости и обвързаности в съдебната система.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4420 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.10.20 | 20:53

5
Май.а ви мръсна. За пари всичко правите. Преди плюехте ГЕРБ са ги целувате.

2014.10.10 | 08:07

2
tupanar si kopele
2

2014.10.10 | 08:07

1
Trqbva da e predelno qsno che za shurobadjanashtinata nqma granici v nashata durjava.. no pak kazvam kategorichno pozitivno che za vsichko si ima vreme :)

2014.10.20 | 20:53

4
БСП - АКО И ТОЗИ ПЪТ СИ ОБЪРНАТ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ КЪМ ГРОБ ,ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ВЪОБЩЕ !БЪДЕТЕ ДОСТОЙНА ОПОЗИЦИЯ !
Избирател на БСП

2014.10.20 | 20:53

3
БСП ще загубите хиляди от нас ако управлявате с Герб.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини