Цацаров отговори на атаката: Има "удивително съвпадение" в казаното от Костов и Цветан Вас

  • 15 юли 2014 10:52

  • 6750
  • 0
Цацаров отговори на атаката: Има "удивително съвпадение" в казаното от Костов и Цветан Вас
© Булфото

Главният прокурор намери "удивително съвпадение" в казано от Костов и Цветан Василев. Той опроверга Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и банкера Цветан Василев като заявил, че одитът работи с оригинални досиета, а обвинението - само със заверени копия. Той направи това пред в. "24 часа".

По-рано днес Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - остро нападна прокуратурата, обвинявайки я, че е опорочила одита на Корпоративна търговска банка. Според него обвинението трябвало да напусне територията на КТБ и одиторите да работят 6 месеца, а не 10 дни.

Костов призова да бъде питан главният прокурор "какви досиета сте взели и на каква сума са кредитите в тези досиета". Аз подозирам, че сумата ще бъде близка до тези липсващи 3,5 млрд. лв.", смята Костов и обвини прокуратурата, че е действала "върху и заедно с одита и по този начин го е опорочила".

"Казаното от г-н Костов удивително съвпада с едно друго изявление, направено от чужбина", бе лаконичният коментар на Цацаров. Така на практика Цацаров потвърди подозрението, че банкерът Цветан Василев и политикът Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - защитават обща теза.

На 11 юли мажоритарният собственик на КТБ разпространи от Виена отворено писмо след съобщението на БНБ, че липсват и вероятно са унищожени в дните преди квесторите да влязат в банката съществени части от кредитни досиета за кредитен портфейл за 3,5 милиарда лева. Главният прокурор обаче е категоричен, че нито едно кредитно досие в оригинал не е в следствените органи.

"Органите на прокуратурата не са иззели нито едно кредитно досие в оригинал. Ние работим със заверени копия, а одиторите проверяват само оригинални кредитни досиета", обясни Цацаров.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - ръководи Лаборатория за управление на риска, заподозря, че след изборите, ако Доган остане във властта, капиталът на КТБ щяла да бъде обезценен силно и ще бъдат облагодетелствани определени хора.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6750 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини