Реформаторският блок иска референдум за задължително гласуване (видео)

  • 09 юни 2014 13:55

  • 2101
  • 6
Реформаторският блок иска референдум за задължително гласуване (видео)
© Булфото (архив)

Реформаторският блок /РБ/ е за провеждане на референдум за задължително гласуване и приемане на график за предсрочни  избори. Това обяви на пресконференция говорителят на Блока Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Според "десните" парламентарният вот трябва да е през есента. За нас е важен националният интерес, нашата политическа работа ще си я свършим вътре, не вземаме позиция за предсрочен вот, защото днес сме подготвени или не. Така лидерът на ДСБ отговори  на въпрос дали самите реформатори са готови за избори сега и дали напрежението вътре в обединението е преодоляно след евровота.

Според реформаторите задължителното гласуване е начин да се редуцират порочни практики като купен и корпоративен вот. Но,  отбеляза Найден Зеленогорски, демокрация се лекува с повече демокрация, затова е по-добре да има национално допитване.

Въпреки това, от РБ смятат, че 42-то Народно събрание може да направи някои промени в Изборния кодекс, преди да се разпусне, в посока заличаване от списъците на т.нар. мъртви души.

От Блока разчитат като криза в отношенията между БСП и ДПС събитията от миналата седмица, свързани с изявленията на лидерите на двете партии миналата седмица. Но се опасяват, че, докато те са били заедно на власт, са се контролирали взаимно за злоупотребите в държавата, сега, по думите на председателя на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, вече има опасност от безконтролно крадене.

Десните настояват също премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да даде няколко важни отговора - подписан ли е договор за строителството и изпълнението на "Южен поток", на какъв етап е подготовката. Както и дали има подписан договор за заем за изграждането на проекта. Към днешна дата нищо не е ясно, подчерта Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, член на Гражданския съвет на Блока и бивш министър на енергетиката в кабинета "Борисов". Важно е, обясни той, да се знае, че, ако има вече подписан договор за строителство, в него вероятно има клаузи за неустойки. Да видим каква е ползата за всички българи, настоя Трайков.

Начинът, по който Орешарски взе единственото възможно решение след тежкия натиск от ЕС и българското общественото мнение дава  сигнали и за натиск от САЩ, така правителството се подложи на силно унижение отвсякъде, допълни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2101 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
AJ4A

2014.06.10 | 13:23

6
Няколко бързи въпросчета към цялата политическа класа на България: 1. Защо идеята за задължително гласуване е единственото нещо, обединило цялата политическа класа на България и защо тази идея идва точно когато ЧРЕЗ СЪЗНАТЕЛНО НЕГЛАСУВАНЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОКАЗА ЧЕРВЕН КАРТОН НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ??? 2. Как на практика ще задължите да гласуват българите в .... Аржентина, Нова Зеландия и Индонезия например???? 3. Къде ще гласуват българите живеещи в чужбина и какво ще им направите ако не изпълнят задължението си и НЕ гласуват??? 4. Не разбрахте ли, че хората НЕ гласуват защото НЕ им харесват кандидатите, които ВИЕ издигате, защото не им харесва политическата система, гарантираща властта да е в ръцете на една и съща шайка, назначена от ....... Кремъл???

2014.06.10 | 06:27

3
Вече не гласувам! И на референдум за задължително гласуване пак няма да гласувам! Но ще отида до урните без някой да ме кара, АКО ИМА ЗА КОГО.
AJ4A

2014.06.10 | 13:23

5
И да има за кого да гласуваш, докато НЯМА ГАРАНЦИИ ЗА ЧЕСТНОТО БРОЕНЕ И ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ пак НЕ гласувай, защото при сегашните условия никога НЯМА ДА УЗНАЕШ за кого е преброен гласа ти!!!!
БОЗДУГАН

2014.06.10 | 07:56

4
Всяко управление , ако не изпълнява ПЛАНЪТ СИДЕРОВ ще бъде продължение на досегашната 25 г. политика на унищожение на българите : ограбване , емиграция , мизерия , безработица , ТУРЦИЗАЦИЯ , циганизация и европедерастия ! САМО АТАКА !
Rezak

2014.06.10 | 01:17

2
Da e...a maikata negramotna.kakvo 6te spe4elite sis zadiljitelnoto glsuvane.Az ne glasuvam ve4e 15 godini

2014.06.10 | 01:16

1
Ах на бате смешниците-реформатори!Рамадан, шуткиния доктор,Корморан,провинциалното адвокатче,комунистическо-царската подлога и другите световно неизвестни муцуни се правят на компетентни и разбиращи! Господи пази ни от такава паплач!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини