Дадоха Росен Плевнелиев на прокурор - прикрил престъпление

  • 12 септември 2011 17:25

  • 9420
  • 32
Дадоха Росен Плевнелиев на прокурор - прикрил престъпление
©

Сигнал до главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев за извършено престъпление от кандидат-президента на ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е подаден от представители на Асоциацията "Анна Политковская", съобщи Биволъ. На 09.09.2011 г., от публично изявление на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, стана известно, че преди да стане министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е прикрил трима общински съветници в София, които през 2007 г. са му поискали подкуп от половин милион евро, за да придвижат проекта за Бизнес-парк в гр. София.Цветанов си спомнил как като научил за случая, посъветвал Плевнелиев да подаде сигнал в полицията срещу общинарите, но той се отказал.

От признанието на министър Цветанов става ясно, че укритото престъпление с искане на подкуп от 1 милион български лева, е особено тежко и попада в хипотезата на чл. 302а от НК: “За подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до тридесет години, глоба до тридесет хиляди лева, конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 от НК - лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност илишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.”

В Наказателно-Процесуалния кодекс има изричен текст, който задължава гражданите, които узнаят за извършено престъпление да уведомят държавните органи. Текстът е цитиран и на уеб страницата на Прокуратурата на Република България.

Днес главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев е сезиран с писмо от двама граждани: Петър Пенчев и Атанас Чобанов от Асоциацията за свободно слово "Анна Политковская". В писмото им са прецизирани и текстовете от закона, с които се мотивират:

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е трябвало да постъпи съгласно чл. 205, ал. 1 от НПК: “Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган”, във връзка с чл. 294, ал. 1; чл. 302а и чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 от Наказателния кодекс(НК) – за предложен подкуп в особено големи размери.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа сега вицепремиер и министър на вътрешните работи, обаче е длъжностно лице и за него се прилага чл. 205, ал. 2 от НПК: “Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението” Нормата тук е императивна и се прилага от момента, в който Цветанов е станал министър.

Затаяването на това престъпление и неподаването на сигнал до прокуратурата от страна на министър Цветанов, днес в качеството му на висше длъжностно лице, го излага и на санкциите на чл. 294, ал. 1 от НК, за лично укривателство: “Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до пет години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания.” - пише в сигнала.

Съгласно чл. 205, ал. 3 от НПК прокуратурата е длъжна незабавно да започне наказателно производство по случая. Писмото до Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев е изпратено с копие до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек и подателите настояват Европейският парламент "да следи отблизо това публично разкрито нарушаване на закона в най-висшите кръгове на политическата олигархия в България".

Изказването на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е в края на шестата минута на видеозаписа:

Последвайте канала на

Novini.bg
9420 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
vanko76

2011.09.28 | 23:06

32
Положението на ГЕРБ е трагично,но все още не могат да го осъзнаят.ГЕРБ,ще ги сполети съдбата на НДСВ много приказваха и накрая изгоряха.
Няма значение, кой.

2011.09.14 | 17:54

24
Ами крайно малоумното ти мислене е довело държавата на това положение. Ако малко се огледаш отстрани - кой построи магистрала Люлин, толкова детски градини, спортна зала, площадки и още много работи. Ти си мизерия, на най-ниско ниво. Може и Бойко да маже очите като останалите, но поне ги маже кат хората и прави разни неща. А ти дъртако прост с Живково мислене ще живееш в мизерия докато умреш от нищета щото ще гласуваш за гадния рязан турчин Доган или за ония педал Сергей Станишев. Те си пълнят гушите доволно нали... Па ти, че си тънеш в мизерия ти е все тая ти и без това си си мизерник. Мърша :X
бръм

2011.09.28 | 23:06

31
Мама ви мръсна. Що не дадете целия народ на прокурор. На всички са ни искали подкуп за каквато и да е услуга.
Аз съм българин

2011.09.28 | 23:04

30
Аз съм българин и затова ще псувам на български майка ви проста да еба. Всичко дее е политик трябва да се наебе отзад. 20 години чакам нещо да се оправи в тази държава и все едни и същи гащници ни го слагат. Накрая дойде един Бойко, който да ги разтури и всички писнаха. И аз ще гласувам за Плевнелиев иначе само турците и циганите ви чакат...
електорална единица

2011.09.14 | 09:39

10
Ако през 2007г. Плевнелиев, беше сезирал прокуратурата, нямаше да има никакво дело поради липса на доказателства, като всички други подобни и дори по-сериозни дела. Асоциацията "Анна Политковская" нека да сезира прокуратурата за някое истинско престъпление, а не да се занимава с плоски компромати.
независим

2011.09.19 | 14:27

29
Но "плоския компромат" е пуснат от Цецо, а асоцияцията само е сезирала прокуратурата!

2011.09.19 | 14:27

28
Погледнете снимката в тая статия, хубаво я погледнете ! Ето така ще изглежда новия президент на България, ако не гласуваме. Сгушена шушумига, която гледа уплашено сочещият го с пръст - вожд, бащица... майчица ... Затова на тези избори трябва да гласуваме не ''ЗА'', а ''ПРОТИВ''- ГЕРБ !
Дани

2011.09.14 | 17:51

18
Никакво нарушение няма ами пак ви водят бесепарите за носа защото знаят че има още много малоумници на този свят които ще им повярват.Това си личи и от писанията ви по темата.Защо всичко става сега а не преди да се разбере за кандидатурата на Плевнелиев за президент.Защо и сега Стефан Данаилов се кандидатира като вице.Всичко е една компроматна война срещу Росен Плевнелиев зада загуби изборите и ГЕРБ да се разпадне.БСП си умират от яд че те не са на власт и дават мило и драго пак да спечелят на каквато и да е цена.

2011.09.18 | 20:29

27
Тия дето плюят са пет човека на щат:)))) Хич не им обръщай внимание:))))

2011.09.14 | 11:29

11
Очаквайте следващата помия от фондация "Красная армия"!

2011.09.14 | 17:55

26
Не, ще чакаме следващия гаф на тия двамата тиквеници, те се справят чудесно до тук ! Ако не си разбрал тая история тръгна от стремежа на Цецо-тъпото да изкара пудела Рошко - честно момче. Ако ГЕРБ имаше нормален П.Р. екип, щяха да заключат някъде тия двамата, докато минат изборите.
1

2011.09.12 | 22:47

1
Поинтересувай се коя е Анна Политковская

2011.09.14 | 17:54

25
Слагайте шнорхелите!Лайняно-червеното цунами тръгна!
сеса

2011.09.14 | 17:52

23
само герб. долу лъжливите копелета от бсп.

2011.09.14 | 17:52

22
Г-н Плевналиев не е имал под ръка флашка като агент ГОЦЕ, който 10 години освен да стои до новогодишното борче и да пожелава по-здрав на вярващите. При месечен разход 500 000 за институцията ми напомня много за комисията Кушлев. Защо о нерзумний се дърлите за нещо което има форма, но няма съдържание.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини