Петър Курумбашев: ГЕРБ се изживяват като Чавдар войвода

  • 14 септември 2011 13:21

  • 1789
  • 5
Петър Курумбашев: ГЕРБ се изживяват като Чавдар войвода
© Булфото

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа дължи ясен отговор на въпросите относно сделката между Столична община и Бизнес парка и подкупа, предложен на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, тъй като от ГЕРБ твърдят, че са най-мощните антикорупционери в България и са със статут на Чавдар войвода.

Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Петър Курумбашев. Като общински съветник през 2007 г. Петър Курумбашев представи детайли по въпроса със сделката за терени в Бизнес парка, заради която е бил предложен подкуп в размер на 500 000 лева на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Вътрешният министър каза, че през 2007 г. група от трима брокери и общински съветници поискали определена сума от г-н Плевнелиев, но въпросът е, че тази сделка не завършва през същата година, а през следващата 2008 г. Тогава е било гласувано едно решение за въпросния имот, който е трябвало да бъде прехвърлен от активите на „Софийски имоти” в активите на община София. След това с мен се свърза г-н Плевнелиев и ми каза,че върху него е оказан натиск от съветници от мнозинството, които не искали сделката да се случи по начина, по който е гласувана през март 2008 г.”, каза Курумбашев.

Тогава той е информирал председателя на групата на БСП в Общинския съвет Жельо Бойчев, както и председателя на Общинския съвет Андрей Иванов и е организирал среща между Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Андрей Иванов. „В интерес на истината този рекет тогава беше спрян от председателя на Общинския съвет и договорът за замяна беше осъществен с едно решение на Общинския съвет от ноември 2008 г.”, посочи още депутатът.

Чрез представителите на медиите той зададе няколко въпроса към вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Първият от тях е – тези въпросни трима съветници от 2008 г. съвпадат ли с общинските съветници от 2007 г. и ако е така - колко от тях са такива. Второ - тези брокери, ако са били известни на г-н Цветанов от 2007 г., някой от тях станал ли е общински съветник от ГЕРБ и ако е така - защо са ги направили съветници от неговата партия. Третият въпрос - от тези две тройки някой получил ли е развитие в държавната администрация”, каза Петър Курумбашев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1789 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Николова

2013.07.05 | 09:38

5
Разликата между Плевнелиев и вас другари е че вие щяхте да вземете парите а Плевнелиев ги е отказал! Що за суратлъци сте и Корумбашев и Кадиев защото всички знаем че сте милионери ,но не разбрахме как тъй в бедна България тия с милионите се оказват все гении и все комунисти!

2013.07.05 | 09:38

4
Ти на кой свят живееш? Или ти плащат за подобни коментари?
герчо

2013.07.05 | 09:38

3
корумбашев,сигурно съжаляваш,че не си бил на мястото на плевнелиев,както и твоите съмишленици-корумпиревци и ти си част от червения компот

2013.07.05 | 09:38

2
Кури, стига остроумия ами кажи що като си знаел не си казал???? Нали си борец против корупцията и виден общински съветник.
кан

2013.07.05 | 09:37

1
То само като им видиш не типичните за Българин имена разбираш че са чифути-Калф.. Курумб.. Кад..и т.н. комун...и и ченгета ти става ясно за идеалите им и кое ги свързва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини