Англичани сервират черно сирене с въглен

  • 29 април 2014 12:04

  • 2639
  • 0
Англичани сервират черно сирене с въглен
©

Магазин за селскостопанска продукция в Лизингам, Англия, продава едно от най-странните сирена в света - Char Coal Cheese (буквално – сирене от дървени въглища). Деликатесът, верен на името си, действително е направен с истински полезни изкопаеми. Лъскаво черните блокове може да не изглеждат (или звучат) много апетитно, но се очертават като голям хит сред любителите на сирене.

„Това е зрял чедър, който отвътре е напълно черен, защото е смесен с въглени, но на вкус е наистина кремообразен”, рекламира стоката си Дан Мансфилд. Той все още недоумява как изобщо на някого му е хрумнало да съчетава сирене и полезни изкопаеми.

Производителите от „Майкъл Луй файн чийзес” решили да експериментират с външния вид на сиренето, докато не попаднали на „черната съставка”.

За новаторската си идея те получиха и награда на селскостопанско изложение. Сред клиентите, превърнали се във верни почитатели на новия продукт, са винари, ресторантьори, хотели, кетъринг компании и др., пише "Новинар".

Напоследък черните храни печелят все повече фенове. Наскоро италианска компания пусна на пазара разсад на черен домат, който е уникален сорт с изключителни хранителни качества.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини