Папазов: По ЛОТ 4 от АМ "Струма" се работи при по-тежки условия

  • 25 април 2014 14:11

  • 2177
  • 0
Папазов: По ЛОТ 4 от АМ "Струма" се работи при по-тежки условия
©

В сравнение с ЛОТ 2 в участъка на ЛОТ 4 от АМ "Струма" в момента се работи при по-тежки условия. Това каза пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, помолен да коментира впечатленията си от вчерашната работна инспекция, която е направил за хода на строителните работи.

За изграждането на ЛОТ 2 на АМ "Струма" има проблеми от обективен характер - по трасето между Дупница и Благоевград има 12 места, които са интересни от археологическа гледна точка, каза министърът.

Вчера той е посетил едно от тези места. Ще се обърнем към колегите от Министерството на културата още в първите дни на следващата седмица, за да сформират бързо комисиите, които да дадат възможност да се изпълняват бързо работите там и да завършат в предвидените срокове, за да не се спира работата на изпълнителя, посочи той.

В другия участък - ЛОТ 4 на АМ "Струма" в района на Сандански и Петрич, според министъра са по-тежки условията в момента.

Изпълнителите са се ангажирали при вчерашните разговори с министъра, че в края на лятото ще бъде завършен ЛОТ 4. Що се отнася до ЛОТ 3, който ще преминава през Кресненското дефиле, министър Папазов каза, че той все още се проектира и процесът на проектирането според него върви нормално?

Да има готов проект в предвидените срокове той определи като най-важния елемент от новия програмен период. Задължително трябва да бъде завършена автомагистрала "Струма" и това е приоритет на ОП "Транспорт", каза той.

По повод на повдигнатия отново дебат дали да се строи голям тунел през Кресненското дефиле или да се търси друго решение, министър Папазов отговори, че това е мнение на специалисти, които са участвали много дълго време в етапите на проектиране и на обсъждане на ЛОТ 3.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини