Данаил Папазов: Предприели сме мерки за стабилизиране на БДЖ

  • 25 октомври 2013 13:57

  • 1484
  • 3
Данаил Папазов: Предприели сме мерки за стабилизиране на БДЖ
©

Към настоящия момент сме предприели оздравителен план на дружеството БДЖ "Товарни превози" с цел приватизация и оздравяване на дружеството. Имаме още за цел да разсрочим дълговете на дружеството за 10-годишен период от време. Това каза министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на в парламентарния контрол в отговор на въпроса за приватизацията на БДЖ "Товарни превози" и мерки за спасяването на БДЖ от депутатът от ГЕРБ Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"Прехвърляне на дълг срещу собственост също е една от мерките, които сме предприели, изграждане на съвременна информационна структура, разширяване на транспортните коридори със съседни страни, оптимизиране на администрацията. Една от най-важните предпоставки е да бъде стабилно дружеството", коментира министър Папазов.

Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета отбеляза, че една от основните причини за състоянието на дружеството е незаинтересоваността Ние ще следим много внимателно дебатите по проекторешението за БДЖ. Той пожела успех в начинанието за укрепване на дружеството.

"За мен моментът за приватизация на дружеството е закъснял", коментира министърът.

Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета зададе въпрос за докъде стигна модификацията на ОП "Транспорт". Министърът на транспорт отговори, че модификацията на ОП "Транспорт" се бави, заради уведомление от ЕК, че искат да видят модернизиране и осигуряване на средства от страна на България. "Към момента сме намерили средства в размер на 35 милиона евро за започване на проектите", отговори Папазов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1484 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лина

2013.10.26 | 20:57

3
Сегашното правителство не спира да предприема мерки като цяло за по-добър живот ! Герб могат само да завиждат !
лина

2013.10.26 | 20:56

2
Правителството винаги може да отвърне умно на нападките на простите гербаджии ..............
До виртуалната Лина

2013.10.26 | 20:56

1
Лина , отговори честно--Лапаш ли го на някой комуноиден функционер ???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини