Местан: Не ни трябват гласовете на популистите от "България без цензура" (видео)

  • 28 февруари 2014 12:59

  • 6873
  • 26
Местан: Не ни трябват гласовете на популистите от "България без цензура" (видео)
©

Съзнаваме значението на еврота. Нашата основна цел минимум ще е запазването на бройката на депутатите ни в европарламента. При пълна мобилизация можем да мислим и за четвърти наш представител в Европейски парламент.

Това каза председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в на пресконференция. Днес взехме много важни решения. Централният съвет взе отношения за критериите, на които трябва да отговорят кандидатите за евродепутати. На първо място те трябва да познават европейските правила и ценности. Те трябва да отстояват интересите на България и едва тогава политическите виждания на партията. Кандидатите не е задължително да бъдат от ДПС, но задължително трябва да споделят либералните ценности. Естествено условие е да владеят един от работните езици в европарламента, каза още Местан. Приехме и процедури за номиниране на кандидатите. Целият процес ще започва отдолу-нагоре. Крайният срок ще е 30 март. Те ще се правят от разширени заседания на областните структури на ДПС, разкри още той.

Оставаме верни и на традицията да не бързаме особено, и да се надпреварваме с някого при обявяването на листата ни. Най-вероятно това ще стане към средата на месец април. Предстои централното ръководство на партията да направи обиколка на цялата страна. С всички областни ръководства ще обсъдим конкретната стратегия за европейските избори. Резултатите от евровота ще имат пряко отношение към стабилността на кабинета. Чух много интересни въпроси. Например, за кой ще се броят гласовете на Бареков, на националистите, на АБВ. Твърдо завявам, че двете партии, които стоим зад кабинета "Орешарски", не искаме гласовете за популистите от "България без цензура", да бъдат слагани в кошницата на управляващите. Искам да попитам г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, как ще брои той тези гласове? Същото важи и за АБВ, категоричен беше Местан.

Кабинетът "Орешарски" изпълнява програмата си. Правителството предприе редица стъпки в социалната сфера и не е атакувано цяла зима. Успяхме да възстановим вярата на хората, че държавата е справедлива. Интересно ми е ако ГЕРБ и Реформаторският блок не вземат повече гласове от ДПС и БСП, какво ще се случи с тяхното желание за предсрочни избори и падане на правителството, попита Местан. Успехът на кабинета "Орешарски" свива шансовете за реванш на ГЕРБ и намалява възможностите на новите политически партии да критикуват. Точно поради тази причина те атакуват правителството, разкри председателят на ДПС.

Срещите ми с Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от не са чак толкова чести. Никога не ги крия, защото няма от какво да се притеснявам. Формалната власт на г-н Доган е неоспорима, но това не оправдава тезата, че той ръководи всичко в партията и ние сме формално ръководство, разкри Местан. Заради престъпното управление на ГЕРБ десетки хиляди наши младежи станаха гастербайтери. Пределната ни мобилизация за евроизборите не означава да се използват предизборни техники и машинации. Нищо подобно. Целта ни е да мобилизираме негласувалите на последните избори. Искаме да спрем и практиката на ГЕРБ по отношение на машинациите с недействителните бюлетини. На последните избори много от бюлетините за ДПС бяха обявени за недействителни. Тази порочна процедура трябва да се преустанови, категоричен беше Местан.

Естествено, че действието на Октай Енимехмедов беше опит за убийство. След произнасянето на присъдата ми загря телефона от въпроси. Членове и симпатизанти на ДПС бяха разтревожени много. Хубавото е, че това не е завършил процес. Прокуратурата протестира тази присъда и ние сме в голямо очакване за една справедлива присъда. Заедно с това не трябва да спира и разследването за това кой е поръчителя на този откровен опит за убийство, каза още председателят на ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6873 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Костадин

2014.03.02 | 14:10

26
И ти не ни трябваш, г-н Местан!
чунчо

2014.03.02 | 14:09

25
рязания читак нещо се е объркал! не е кошницата на управляващите а кочината на управляващите!

2014.03.01 | 09:47

24
На нас пък не ни трябвате вие от дпс и бсп ! Имам си една мечта ! -- да видя края на комунизма по света !!!
Антибългарска коалиция бсп+дпс+атака

2014.03.01 | 09:26

23
ЕИ ЦИГАНИН НЕ ЛЪЖИ,ВИЕ СТЕ ЕДНО ЦЯЛО. ТИ,СВИНЯТА,ВАСИЛЕВ,ДУГАН,БИСЕРОВ,ДУДУКА и БОЛЕН сте ЕДНА И СЪЩА ПРЕСТЪПНА КЛИКА.

2014.03.01 | 09:26

22
Отивай в Турция при Ердоган, там се прави на компетентен. Тук е България!
турчин

2014.03.01 | 06:09

21
ДПС е фактор в политическата система и е важно и ще го бъде. Друг е проблема че и в техните редици има много калинки, елементи мислещи за своето благоденствие. ДПС ръководство забрави за правата на хората. Така е при всички партии. В страната няма хора държавници. Това че отдолу нагоре ще се номинират е лъжа ще спуснат листата и долу пионките по между си ще съставят протоколите и всичко е окей.

2014.03.01 | 00:04

18
ЩЕ ГО БЪДЕ ДО ИЗБОРИТЕ. ПОСЛЕ ЧАО
бг

2014.03.01 | 06:07

20
Господарят Доган заповяда да са четирима депутати от ДПС. Стягайте редиците и автобусите!
ROSEN

2014.03.01 | 06:07

19
Не се прави Местане - и двете партии имате един и същи господар. Бареков е ДПС 2 .

2014.03.01 | 00:03

17
3a vsi4ko e vinoven borisov tur4ina,toi podredi taka balgaria 3a turcite-dolen,prost,glupav ibrik

2014.02.28 | 20:57

9
Те и от България без цензура не ви искат. А май и никой нормален човек в тая държава.

2014.02.28 | 21:38

16
Само волен ги иска! Варадеро го чака.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини